DISTRIBUIȚI

Ziua și focarul nou de coronavirus în Timiș, din păcate. Din fericire, ultimele noi focare sunt, deocamdată, cu puține infectări confirmate. Cea mai recentă problemă a fost descoperită la un centru de îngrijiri minori. Altfel, și numărul de cazuri de la Făget a mai crescut, și, din păcate, în județ au mai murit bolnavi de coronavirus.

Vineri, Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat că are zece focare de coronavirus în supraveghere în județ. Cel nou apărut este un centru de îngrijire a minorilor, cu trei cazuri confirmate. La Smithfield, sunt 215 infectări dintre angajați, iar la Făget, localitate plasată în carantină, sunt 55 de cazuri, față de 52 ieri. Reamintim că doi oameni din Făget au decedat acum câteva zile din cauza noului virus venit din Asia. În supraveghere mai sunt și alta șapte focare: Spitalul de Psihiatrie Gătaia, cu 12 cazuri, Gotlobbul, cu 11 cazuri, Oncohelp, cu zece paliative, Spitalul Premiere, cu șase cazuri, Honeywell Lugoj, cu cinci cazuri, Spitalul Municipal Timișoara, cu patru cazuri, și Zoppas Sânnicolau Mare, cu trei cazuri.

În Timiș, în ultimele 24 de ore, conform Prefecturii Timiș, au murit doi bolnavi de coronavirus, air numărul total de morți de la început de pandemie a ajuns la 73. 1784 de teste s-au procesat în ultimele 24 de ore, care au dus la depistarea a 42 de noi cazuri. Timișul are 1233 de cazuri totale de îmbolnăvire de la început de pandemie, dintre care 142 au apărut la cadre medicale. Acum, sunt spitalizați 174 de bolnavi, dintre care nouă sunt la ATI. În ultimele 24 de ore, au intrat în autoizolare în Timiș 76 de persoane, iar alte 440 au fost carantinate. DSP a încheiat 25 de anchete epidemiologice, iar de deschis, a deschis alte 17.

În 30 iulie, autoritățile au controlat 104 societăți comerciale privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului. S-au dat 24 de amenzi. La telefonul verde au fost două sesizări ca la un supermarket, o sală de concerte și o unitate de alimentație publică nu se respectă măsurile de prevenire a răspândirii covid-19. În urma verificărilor, s-a dat o amendă de 1000 de lei la unitatea de alimentație publică, potrivit Prefecturii Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ