Fotbalistele de la Fortuna Becicherecu Mic au revenit la treabă din 20 iulie. Astăzi, echipa ar fi trebuit să plece în cantonament, dar stagiul de pregătire din Serbia a fost anulat, din cauza pandemiei, mai precis, a restricțiilor la revenirea în țară.

Pentru noul sezon, clubul le-a transferat pe Laura Rus și Nadejda Colesnicenco. De asemenea, s-a parafat despărțirea de Alexandra Lunca. Fortuna a mai prelungit contracte cu mai multe jucătoare. Cu Larisa Grigore și Bianca Ienovan până în 2021, iar cu Claudia Bistrian și Denisa Heisu până în 2023. De asemenea, staff-ului condus de Sorin Brîndescu s-a alăturat și preparatorul fizic Remus Datcu, trecut în vremurile ”bune” și pe la Poli Timișoara, când clubul vechi se lupta la nivel înalt.

Iată lotul prezent la reunire: Cosmina Roșu, Sabina Scurtu, Denisa Heisu, Dumitrița Prisăcari, Claudia Bistrian, Cristina Codrescu, Florina Abrudan, Denisa Hațegan, Rebeca Pavel, Maria Neacșu, Larisa Grigore, Bianca Ienovan, Nicoleta Deca, Cristina Sucilă, Anca Dobai, Nikoleta Kurja, Nadejda Colesnicenco, Adina Rognean, Alexandra Lunca, Laura Rus, Teodora Țirtea, Melisa Șodincă, Clara Roșu, Anda Jivan, Shaira Pera, Giorgiana Mateescu, Gabriela Calora, Andreea Șepețan. Cristina Costa s-a operat la genunchi.

Din 31 iulie până în 9 august, echipa urma să se pregătească într-un cantonament în Serbia, la Rekovac. Acolo, erau programate patru amicale: cu ZFK Zemun (2 august), ZFK Masinac (4 august), ZFK Rekovac (6 august) și Napredak sau Buducnost Podgorica (8 august). Deocamdată, românii pot intra în Serbia fără carantină, dar la revenirea în țară, sunt 14 zile de izolare obligatorii. Clubul a decis să anuleze cantonamentul, iar de luni, va face o pregătire centralizată la Buziaș.

În 15 august, e programat un amical cu FC Nyíregyháza Spartacus, dar rămâne de văzut unde și dacă acest amical va fi posibil, întrucât acum, Ungaria impune intrarea românilor în carantină, spre exemplu. Teoretic, Liga I de fotbal feminin se reia la 23 august.

foto: fortuna becicherec.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ