DISTRIBUIȚI

După o pauză lungă, duminică dimineața s-a jucat din nou un meci oficial pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, finala Cupei României, faza județeană. Pobeda Dudeștii Vechi a câștigat cu 2-0, după ce a dominat destul de clar meciul în fața celor de la Universitatea de Vest Timișoara. Altfel, pauza lungă s-a resimțit pe deplin în ritmul de joc, unul destul de scăzut.

După o dominare clară din prima repriză, Pobeda a deschis scorul în minutul 48. Florin Olariu l-a faultat în careu pe Dragoș Rusu, cel care a și primit la final titlul de jucătorul meciului. Marius Sîrbu a deschis scorul de la punctul cu var. Al doilea gol a venit din acțiune, după o centrare a lui Eugen Ciocan, fructificată de Valentin Grigore, care a marcat cu capul. Partida a fost una cu câte două pauze de hidratare per repriză. Chiar și așa, în fiecare repriză un jucător de la câte una din echipe a acuzat stări de rău, dar și-au revenit după ce au bătu puțină apă.

Momentele cele mai ”interesante” au fost cele de la schimbări. LA UVT, a fost o reală problemă cu raportul de joc. Vlad Bura apărea trecut cu 20. Mai întâi, a vrut să intre în teren cu numărul 14 pe spate. Nu s-a putut și s-a dus la vestiar să schimbe, dar a venit cu 18 pe spate! Totuși, a fost lăsat să intre. Bura este antrenor la Ghiroda și în iarnă când a fost întrebat de licența sa, a spus că faptul că e absolvent de Drept ar trebui să fie suficient. De asemenea, Pobeda nu a mai făcut a treia schimbare. Babușcov a vrut să intre, dar antrenorul-jucător Rafael Vasilcin nu l-a lăsat. ”Bulgarii” s-au și certat pe teren pe marginea acestui aspect, iar în discuții a intervenit și Gyuri Stoianov, fostul antrenor cu portarii al Ripensiei.

Pobeda Dudeștii Vechi: Stoianov, Matei, Mirciov, R. Boboiciov, Tranculov, Briciu, Vasilcin, Ciocan, Rusu, Grigore, Sîrbu. Au mai intrat: T. Ciocani, Kalapis.

Rezerve neutilizate: Babușcov, I. Ciovan, I. Boboiciov.

Universitatea de Vest Timișoara: Rusu, F. Olariu, Grunță, Hotca, Horcea, M. Olariu, Băban, Popa, Contescu, Vucea, Niță. Au mai intrat: Saizu, Pârjol, Pătrașcu, Bura.

Rezerve neutilizate: G. Gakos, Dănilă, C. Bîzoi.

Rafael Vasilcin a spus că echipa a muncit o lună pentru a câștiga finala. ”Le mulțumesc băieților, pentru că au fost exemplari. În aceste patru săptămâni ne-am pregătit de două-trei ori pe săptămână, am făcut tot posibilul în această pandemie să ne antrenăm, ca să ne ridicăm la nivelul acestei finale. Îi mulțumesc lui Marius Matei, care a decis să plece de la noi de la echipă după patru ani. Merge la el acasă, la Peciu Nou și îi mulțumesc pentru că a jucat astăzi. A venit să ne ajute. Ne-a fost frică de acest meci, deoarece știm că UVT este o echipă foarte bine pregătită. Vin din ligile inferioare, muncesc, se antrenează în fiecare zi. Mă bucur foarte mult că ne-am ridicat la nivel lor și nu le-am dat astăzi nicio șansă, Am avut și o bară, am avut două-trei ocazii, per ansamblu spun că ne-am apărat foarte bine, le-am închis spațiile. Am fost o echipă o echipă scurtă și ne-am urmărit scopul”, a spus antrenorul-jucător.

Vasilcin a spus că toată ceartă despre a treia schimbare a fost o regie bine pusă la punct. ”Nu ne-am certat. Am văzut că sunt peste noi în ultimele minute și am vrut un pic să distragem atenția, deoarece ei erau foarte concentrați, ne dominau. Noi nu am avut schimbări, am fost cam puțini pe banca de rezerve și un pic am vrut să le distragem atenția. A fost o tactică psihologică. Mai erau vreo 4-5 minute și dacă mai dădeau un gol erau pe val. 2-0 este foarte periculos. De când e fotbalul, e cel mai periculos rezultat”, a mai spus Vasilcin.

Cei de la Pobeda spun că nu vor neapărat să le aducă pe FCSB sau Dinamo pe Hristo Stoicikov Arena. ”Avem la Dudești jucători care au jucat la Liga 1, Liga 2, Liga 3 și fiecare vine la Dudești eu îi aleg în primul rând că sunt prietenii mei. Vrem să facem o echipă frumoasă și, bineînțeles, vrem să aducem o echipă de tradiție din România. Sper să și putem. Una e să vrei și alta e să poți. Nu contează, poate să vină și Sănătate Cluj! Vrem să ajungem cât se poate de departe, cum a fost și Ripensia, din Liga a V-a. Suntem o nație de bulgari puternici, arțăgoși. De 14 ani jucăm împreună și se vede treaba asta”, a mai spus tehnicianul.

Despre testarea de coronavirus, ”bulgarii” spun că nu au avut emoții. ”N-am avut, fiindcă toată lumea mănâncă bine acasă. Majoritatea suntem de la țară, bem răchie, vorba aia. Suntem sănătoși. Din câte am observat, majoritatea care au probleme legate de coronavirus sunt cei care au și alte boli. Noi care suntem sportivi poate avem acest virus, dar nu ni se declanșează. Dar nu se știe niciodată”, a adăugat Rafael Vasilcin.

Din tabăra învinsă, Ionuț Vucea, fostul jucător de la ASU Poli, a recunoscut că echipa sa nu a meritat victoria și spune că testele PCR sunt amuzant. ”Se pare că n-am înțeles că în meciurile acestea decisive într-o singură manșă va trebui să fim foarte inteligenți și să profităm la maximum de fiecare situație de a marca, de fiecare posesie. Trebuia să ținem mai mult mingea, să pasăm mai mult, având ăn vedere media de vârstă a lor și faptul că noi suntem foarte tineri. Am intrat timorați și nu am putut mai mult. Acesta e adevărul. Asta e valoarea în momentul acesta. Nu ne place pentru că visam promovarea în Liga 3, câștigarea Cupei României și mersul la Universitare. Am fost forțați să pierdem două și al treilea din cauza noastră pe teren. E o aventură plăcută, pe care o trăim. La teste am așteptat, au fost anumite neînțelegeri, ca oricare alți testați. Recoltările sunt amuzante. Te trezești cu bețele în nas și în gât”, a declarat Vucea.

Deocamdată, nu se cunoaște data la care va începe faza națională a Cupei României.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ