DISTRIBUIȚI
Gazduire VPS

Gazduirea VPS reprezinta solutia ideala pentru site-urile de dimensiuni medii sau mari. Prin intermediul acestui tip de hosting vei avea acces la mai multe resurse decat in cazul gazduirii partajate, iar vizitatorii se vor putea bucura de o experienta de utilizare mai placuta. Iata ce trebuie sa stii inainte de a face o astfel de achizitie!

Ce este un server VPS?

Denumirea de VPS provine de la Virtual Private Server si reprezinta un spatiu partajat, care este inchiriat pe un spatiu comun si impartit mai multor conturi. Vor fi prezenti utilizatori diferiti, dar fiecare va dispune de configuratii virtuale personalizate. Astfel, se poate spune ca obtii un nivel de control similar cu cel al unui server dedicat. Totusi, planurile de gazduire VPS presupun anumite limite in ceea ce priveste latimea de banda, utilizarea procesorului, memoria RAM si spatiul pe disc.

Care sunt avantajele acestei solutii?

Gazduirea VPS este mult mai rapida decat hosting-ul de tip shared datorita faptului ca resursele iti sunt dedicate. Avand in vedere faptul ca ti se pune la dispozitie o anumita capacitate de memorie si putere de procesare, nu vor exista fluctuatii in resursele disponibile. De asemenea, fisierele si baza de date vor ramane confidentiale.

Vor fi necesare, insa, cateva cunostinte tehnice pentru a putea configura totul in asa fel incat sa nu existe vulnerabilitati in securitate. Tine cont si de faptul ca un server VPS poate deveni inutilizabil daca depasesti limitele. Pentru a nu intampina probleme, ia in considerare faptul ca poti solicita oricand resurse suplimentare in momentul in care site-ul tau devine mai popular.

Cand ai nevoie de gazduire VPS?

Majoritatea website-urilor au nevoie de un server privat atunci cand volumul de trafic incepe sa creasca! Intr-o astfel de situatie, pachetul de tip shared va ajunge la limite si nu va mai putea sustine numarul de vizitatori. Iar pentru ca accesul sa nu fie intrerupt, va fi nevoie de un plan de hosting imbunatatit. Un site mai mare va utiliza intotdeauna mai multa memorie RAM si se va observa o scadere a vitezei de incarcare. Acesta este cel mai comun semn care indica utilizarea excesiva a resurselor!

In unele cazuri, poti incepe cu o gazduire VPS inca din prima zi. De exemplu, website-urile care vand bilete online sau care sunt create pentru planificari de evenimente se pot astepta la un trafic intens inca de la inceput. De asemenea, daca planuiesti sa colaborezi cu influenceri, este foarte posibil ca un plan de gazduire partajata sa nu fie suficient pentru a suporta un numar foarte mare de vizitatori. Gazduirea VPS este garantia ca site-ul nu va pica in momentele de varf ale traficului.

Vrei sa lansezi un magazin online? In acest caz, probabil stii deja faptul ca trebuie sa accepti cardurile de credit printr-un procesor. Totusi, acesta nu este singurul lucru pe care-l poti face. Un server VPS dispune de un nivel avansat de securitate, care va asigura o protectie sporita a datelor clientilor.

Cum sa alegi un pachet de gazduire VPS?

Un pachet de hosting de calitate ofera 99,9% uptime garantat, ID dedicat gratuit si asistenta tehnica 24/7. Alege un server bazat pe SSD si cu proces Intel Xeon, deoarece acestea sunt de ultima generatie si dispun de un hardware si software performante. Ca sa poti configura serverul dupa bunul plac, va fi necesar sa dispui si de acces complet root si de upgrade sau downgrade fara downtime.

 

LĂSAȚI UN MESAJ