DISTRIBUIȚI

Unul din electrocasnicele extrem de necesare in gospodăria oricarui utilizator sunt aparatele de vidare. Deseori obișnuim sa achizitionam mai multe alimente decat consumam intr-o portie sau la nivel general.

Fie ca produsele achizitionate sunt intr-o oferta de pret, fie ca ai achizitionat intregul necesar pentru o perioada mai indelungata de timp, ar trebui sa ei in calcul si achizitia unui astfel de aparat de vidat.

De ce să achiziționezi un aparat de vidat

Atunci cand ai mai multe alimente decat poti utiliza/consuma deodata exista doar cateva lucruri la care poti apela – fie pui intreaga cantitate la rece, la frigider sau la congelator, fie o imparti in portii acceptabile pe care sa le scoti de la rece atunci cand doresti sa le folosesti, fie deseori mototolesi punga/ambalajul si o depozitezi unde poti. Insa adesea se intampla ca niciuna dintre aceste solutii sa nu fie la fel de eficienta ca cea pe care ti-o ofera aparatul de vidat.

Ei bine, aparatul de vidat are scopul de a mentine alimentele intr-un mediu relativ optim pentru o perioada mai indelungata de timp, evitand contactul cu alte alimente si/sau cu schimbarile de temperatura. Astfel, acestea nu vor prinde gust sau miros de la alte alimente pe care le ai depozitate la rece sau in camara, poti preveni aparitia unor insecte, deteriorarea rapida a acestora, schimbarea aromei si implicit, degradarea rapida a produselor.

Vidarea poate fi aplicata pe o scara larga de produse, de exemplu, chiar si la haine, pentru a le depozita corespunzator si pentru a le feri de insecte, mirosuri neplacute sau chiar de deteriorarea tesaturilor.

Caracteristici de care trebuie să ții cont

Dimensiunea aparatului

Unul dintre cele mai importante caracteristici pentru a alege cel mai bun aparat de vidat este dimensiunea. Aceasta trebuie aleasa in functie de nevoi, de buget si chiar de spatiul pe care-l ai la dispozitie, pentru amplasarea acestuia. Si, de asemenea, dimensiunea aparatului de vidat poate influenta si costurile de achizitie.

Astfel, cu cat acesta este mai mare, cu atat exista riscul sa fii nevoit sa investesti mai mult intr-un aparat de vidat. Daca vorbim de cantitati mari de alimente sau daca-ti doresti sa conservi alimente si lucruri de dimensiuni sau cantitati mai mari, un astfel de aparat de vidat este mai mult decat ideal.

Sistemul de functionare

Eista in prezent trei tipuri de aparate de vidat cu mecanisme diferite. Exista aparatul de vidat cu cuva, ideal pentru cantitatile si portiile mari sau pentru derularea procesului de vidare in linie sau in serie, aparat de vidat cu sistem lateral de vidajare si clema, cat si aparat de vidat cu duza.

Ori cu cat aparatul are un sistem mai complex de vidare, cu atat poate fi mai dificil de utilizat, in special de catre utilizatorii care nu au mai avut contact. Asa ca cel mai bine optezi pentru un aparat de vidat clasic si cu un sistem cat mai simplu.

Accesoriile din dotare

Cu cat un aparat de vidat vine la pachet cu mai multe accesorii, cu atât iti va facilita munca, pentru ca nu va trebui sa investești in accesorii pentru a-l putea folosi încă de la momentul achiziției.

 

LĂSAȚI UN MESAJ