DISTRIBUIȚI

Teoretic, duminică, Fortuna Becicherecu Mic debutează în noul sezon de Liga I de fotbal feminin, cu o deplasare pe terenul Selenei Constanța. Clubul bănățean dorește să înceapă sezonul, dar este posibil ca penultima duminică a verii calendaristice să nu fie încă una cu meciuri oficiale, dacă FRF va aproba altceva în Comitetul Executiv.

Fortuna a avut ghinion vara aceasta. Clubul și-a programat un cantonament în Serbia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 31 iulie – 9 august, cu patru meciuri de verificare. Din cauza restricțiilor în vigoare, clubul și-a amânat stagiul de pregătire, pentru ca apoi să se scoată obligativitatea carantinei! De asemenea, elevele lui Sorin Brîndescu nu au putut juca nici cu Nyiregyhaza Spartacus, partidă programată în 15 august. ”Am avut ghinion, la două zile s-a scos carantina. Dar nu puteam risca, să mergem în cantonament și să stăm apoi în carantină 14 zile, pierdeam toată pregătirea. În Serbia a început campionatul, nu putem reprogram meciurile. În Ungaria le-a reprogramat federația meci de cupă și nu au mai putut juca cu noi. Dar ne descurcăm și așa”, ne-a declarat antrenorul Sorin Brîndescu.

În aceste condiții, fotbalistele de la Fortuna Becicherecu Mic au făcut un cantonament de zece zile la Buziaș, unde s-a pregătit și Ripensia. Lotul este ăn mare parte complet. Ieri și-a prelungit angajamentul și Florina Abrudan, pentru un sezon. Transferurile nu sunt excluse, dar nu neapărat foarte probabile. ”Mai suntem în discuții cu două jucătoare, dar nu cred că vor mai veni noutăți”, a explicat Brîndescu. Pentru testele pentru coronavirus, echipa așteaptă startul campionatului. ”Așteptăm startul campionatului, pentru că e posibil să se amâne. Testele trebuie să le facem cu câteva zile înainte de meci. Vedem ce se decide astăzi la Comitetul Executiv al FRF”, a mai explicat Brîndescu.

Unele cluburi au cerut amânarea startului Ligii I, dar Fortuna nu e printre ele. ”Am înțeles că majoritatea cluburilor vor să înceapă, dar unele au cerut amânarea. Noi ne dorim să începem. Ne dorim cu toții și alt protocol medical, dar putem începe și cu cel în vigoare. S-au trimis chestionare tuturor cluburilor, am fost întrebați cam ce ne dorim”, a mai spus antrenorul Fortunei. Așadar, dacă Liga I începe duminică, 23 august, se va stabili astăzi la Comitetul Executiv FRF. Noua ediție a primei ligi are 14 echipe la start și ar trebui, teoretic, să se joace tur-retur.

Altfel, programul a fost stabilit deja, iar în prima rundă, Becicherecu Mic are deplasare la Constanța. ”Sunt o echipă mai periculoasă acasă. Au câteva jucătoare experimentate care joacă doar în meciurile de acasă și pot pune probleme. Sunt o echipă medie, dar e un meci pe care trebuie să-l tratăm cu atenție”, a mai spus Sorin Brîndescu.

foto: facebook.com/acsfortunabecicherec

LĂSAȚI UN MESAJ