DISTRIBUIȚI

În urma rectificării bugetare din această vară, Guvernul României a împărțit și banii pentru Timișoara. Peste 100.000 de milioane de lei vor veni pentru cinci obiective majore de cultură ale orașului, sub forma de credite bugetare în bani efectivi, dar și credite de angajament.

În total, este vorba de 105,87 de milioane de lei. conform primarului Timișoarei. ”Am insistat ca la rectificare să fie alocați bani pentru Primăria Municipiului Timișoara pentru proiectele de infrastructură pentru cultură care sunt angajate în dosarul de candidatură pentru capitala europeană a culturii. Am cerut 10,34 de milioane de lei credite bugetare bani efective. 95,3 milioane de lei sunt credite de angajament, bani care vor veni ulterior. Dar avându-i prevăzuți, noi putem deja să facem licitații”, a declarat Robu.

 

 

Obiectivele vizate sunt cinci. Filarmonica Banatul (fostul cinematograf Capitol) va primi peste 77,5 milioane de lei pentru reabilitare și refuncționalizare. De asemenea, Palatul Culturii, care găzduiește Opera Română și cele trei teatru de stat va fi reabilitate termic și reamenajată, lucrări care vor costa peste 5,8 milioane de lei. La fațada Operei, de altfel, lucrările sunt în toi. Fosta clinică de Dermatologie din centru va deveni spațiu multicultural, obiectiv pentru sunt alocate 8 milioane acum și alte 3,5 milioane de lei credite de angajament.

Pentru reabilitarea Cinematografului Victoria din Bălcescu, pentru care s-a contestat licitația de execuție, se dau 1,4 milioane de lei acum și 3,2 milioane credite de angajament. De asemenea, pentru reabilitarea Cinematografului Dacia s-au acordat 947 de mii de lei bani efectivi și 5,3 milioane credite de angajament.

Timișoara va fi capitala culturală europeană în 2023, după amânările provocate de pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ