DISTRIBUIȚI

Ripensia a parafat astăzi al treilea transfer al verii, după Nenad Lalic și Stephan Coulibaly. Cu timișorenii a semnat și Nemanja Sokovic, jucător deja văzut de Cosmin Petruescu în amicale. Clubul a anunțat și că a renunțat la ideea de a avea un satelit în Liga 3.

Sokovic a semnat tot pe trei ani, la fel ca ceilalți jucători sau antrenorul Petruescu. ”Atacantul sârb Nemanja Soković a semnat astăzi un contract valabil pe trei sezoane cu Ripensia UVT. Noul nostru jucător s-a născut pe 8 mai 1996 la Novi Sad și are 1,92 metri înălțime. A evoluat în țara sa natală la Čelarevo, Teleoptik, Radnički Šid, Cement Beočin, Crvena Zvezda Novi Sad. Apoi, un sezon a jucat în prima ligă slovacă, la FC Nitra. În sezonul trecut, a fost legitimat la 1 Maj Ruma (liga a treia sârbă)”, a transmis clubul. Cu siguranță nu e ultimul transfer la Ripensia. În lot mai e nevoie de un fundaș central, dar și de un fundaș stânga, mai ales după accidentarea lui Benea.

Roș-galbenii aveau gânduri să solicite un loc pentru satelit în Liga 3, dar s-au răzgândit, cu toate că au și făcut o cerere oficială. ”Ripensia UVT a transmis către Federația Română de Fotbal o cerere privind cooptarea formației a doua în următorul sezon al Ligii 3. FRF a acceptat de principiu solicitarea noastră. Ulterior, în urma unei analize interne privind condițiile care ar trebui îndeplinite în cazul activității unei echipe a grupării noastre în cel de-al treilea eșalon, clubul nostru a anulat solicitarea, din cauza problemelor legate de infrastructură. Totodată, specificăm faptul că responsabilii FRF au avut întreaga deschiderea față de demersul nostru”, informează clubul.

Nu demult, președintele Dumitru Mihu vorbea despre dorința de a avea o echipă satelit. ”Avem o cerere, să vedem dacă se va crea un loc, pentru că există o listă de așteptare. Prioritate au cluburile de Liga 1, după care celelalte cluburi de Liga 2, în ordinea clasamentului de anul trecut. Avem foarte mulți juniori, unii dintre ei care nu se califică pentru Liga Elitelor. Suntem calificați și acolo. Din păcate, ar cam trebui să avem răspunsul, pentru că trebuie să ne facem lotul. Ar mai trebui să aducem jucători”, spunea Mihu.

LĂSAȚI UN MESAJ