Centrul Meteorologic Regional Banat Crișana a emis în această seară avertizarea de Cod Roșu de furtuni pentru sudul județului Timiș. Pompierii recomandă ca oamenii să se adăpostească, iar efectivele au fost crescute la Stația din Deta și la Stația Buziaș.

Avertizarea meteorologică este valabilă pentru zona localităților Gătaia, Liebling, Tormac și Voiteg și vizează averse torențiale ce vor cumula între 30-40 litri per mp, vijelii și grindină de mici dimensiuni. ISU Banat a trimis avertizări către populație prin sistemul RoAlert, și a transmis avertizarea către primăriile din localitățile vizate. Conform celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, la primăriile localităților sub incidența codului s-a instituit permanența. De asemenea, a crescut capacitatea la Stația de Pompieri Deta și la Stația de Pompieri Buziaș. la sediul ISU Timiș s-a constituit Grupa Operativă, iar situația din teren este monitorizată.

Peste 70 de pompieri sunt mobilizați pentru a interveni în caz de probleme generate de furtună. ISU recomandă populației să se adăpostească în locuințe sau spații ce asigură protecție și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, se recomandă parcarea mașinilor în zona ferite, departe de copaci și stâlpi de electricitate.

LĂSAȚI UN MESAJ