DISTRIBUIȚI

Liga 2 va fi sigur și în acest sezon una cu o singură serie. Cei de la ASU Politehnica nu sunt deloc încântați de acest aspect, deoarece ar fi dorit două serii, nu un format cu tur și play-off și play-out. Clubul ma are probleme și în a găsi un adversar pentru un amical mai puternic, deoarece până acuma  jucat doar trei meciuri de verificare.

FRF a respins ideea cu două serii deoarece criteriul geografic crea dezechilibre. ASU Poli spune că se puteau face două serii și ținând cont de alte criterii. ”Noi susţinem în continuare că era mai convenabil un format cu două serii de la început. Putem înţelege că seriile în mod geografic împărţite erau uşor dezechilibrate din punct de vedere al valorii, dar considerăm că se putea găsi o altă soluţie, tot cu două serii. La ora actuală sunt 21 de echipe, oarecum (participarea celor de la Pandurii fiind cu semnul întrebării), de aceea ţintarul nu se face astăzi”, spune directorul sportive al alb-violeților”, spune directorul sportiv Marius Cociu.

Directorul sportiv spune că noul format nu reduce așa mult costurile competiției, dar e de preferat că nu se va juca în formatul clasic, tur-retur. ”Vor fi probabil zece deplasări, zece meciuri acasă (în prima fază a campionatului). Se poate ajunge la situaţia să avem deplasări şi pe la Constanţa şi pe la Bacău şi pe la Călăraşi, atunci costurile ar fi mari. Înţelegem că un astfel de sistem reduce 25% din cheltuieli. E clar că e mai bună decât varianta clasică tur-retur, erau foarte aglomerate datele iar în 23 mai e data limită pentru finalizarea competiţiei”, a mai spus Cociu.

ASU Poli anunță și că la început de săptămână, lotul a mai făcut o testare pentru coronavirus, pentru jucători și staff. Toate cele 26 de persoane testate au avut rezultat negativ. De altfel, lotul timișorenilor nu e deloc unul foarte consistent numeric. Clubul nu a anunțat deocamdată niciun transfer. Benga spunea că se va lua o decizie cu Răzvan Mocanu, dar și că vor rămâne Doru Andrei, Victor Lolea și Alexandru Giurica.

Amicalele sunt de asemenea o problemă pentru timișoreni. Programul de jocuri de verificare stabilit a fost afectat din cauza celor trei cazuri de coronavirus apărute în lot. Până acum, Poli a jucat doar cu Universitatea de Vest Timișoara, Progresul Ezeriș și CSU Alba Iulia. Clubul a anunțat miercuri că încă nu are un adversar pentru sâmbătă. În 29 s-ar fi putut juca cu CSM Reșița, dar Burleanu a anunțat că Liga 2 nu va avea startul amânat.

LĂSAȚI UN MESAJ