DISTRIBUIȚI

Campania electorală va începe noaptea aceasta la ora 12. În această atmosferă, cei de la PMP Timiș acuză în ultima zi de pre-campanie că li s-au furat bannerele și corturile electorale. Liderul din Timiș, Cornel Sămărtinean, spune chiar că a primit diverse intimidări de la un polițist local.

Acuzațiile celor de la PMP par încredibile. ”Zeci bannere și corturi, împreună cu schelele pe care erau montate au dispărut din Timișoara în doar câteva ore. Culmea, asta se întâmplă, în anul 2020, în plină zi,  în  Timișoara, orașul care are sute de camere video de supraveghere montate pe toate arterele principale. Am depus astăzi la Politia Locala, la Poliția Municipiului și la Parchet o sesizare cu privire la acest furt. Bannerele sunt proprietatea PMP Timiș, iar schelele sunt închiriate și ne rezervam dreptul să facem inclusiv plângeri penale împotriva celor care le-au furat de pe domeniul public. Trebuie spus că, și aceste fapte le-am descris și la poliție, în urmă cu o săptămână un presupus polițist local a făcut presiuni asupra președintelui Partidului Mișcarea Populară Timiș, Cornel Sămărtinean să îl determine să strângă bannerele și corturile electorale de pe domeniul public, deși legea permite amplasarea lor până la începerea campaniei electorale, adică până în data de 28 august 2020 la ora 00:00”, transmite partidul, printr-un comunicat de presă.

Sămărtinean a povestit ce s-a întâmplat. ”După ce nu am dat curs acestor presiuni, care au început cu telefoane și întrebări primite la ora 5 dimineața pe Whatsapp, am primit, ATENȚIE, tot pe Whatsapp, nu mai puțin de 40 de amenzi… Sper, din toată inima, că bănuiala mea să nu se adeverească și că dispariția acestor bannere nu are legătură cu poliția locală sau cu angajați ai Primăriei Timișoara sau ai companiilor aflate în subordinea Primăriei Timișoara. Dacă se dovedește că bănuiala mea este corectă și că  dispariția bannerelor are legătură cu administrația locală, înseamnă că lucrurile sunt cu mult mai grave decât ne dăm seama… Înseamnă ca totul a fost orchestrat de Nicolae Robu, care, pe lângă faptul că (încă) este primarul orașului, este și candidat la alegerile locale, deci este și el competitor în competiția electorală. Ori prin implicarea în furtul acestor bannere, în primul rând, este complice la fapte de natură penală, și în al doilea rând, și-a dezavantajat un competitor direct. Ori nu ai cum să și concurezi, dar să și stabilești regulile după care se concurează mai mult chiar să le schimbi după cum te avantajează pe tine mai mult”, spune Sămărtinean.

Partidul a făcut sesizări la Poliție și Poliția locală. Reamintim că Alexandru Mutruc candidează la Primăria Municipiului Timișoara, iar Cornel Sămărtinean la Consiliul Județean Timiș. Bannerele PMP au ieșit în ”evidență” prin faptul că mutruc era prezentat ca ”ministru” pe ele, deși este secretar de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ