DISTRIBUIȚI

Consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu va fi prezentă

În perioada 15-17 mai 2015, universităţi de prestigiu din România se reunesc la Timişoara. Consorţiul Universitaria se va reuni la Universitatea de Vest pentru găsirea unor soluţii cu privire la problemele sistemului educaţional din România. Au trecut 25 de ani de schimbări permanente, în special la nivelul învăţământului superior, după un număr de peste 20 de miniştri şi după o multitudine de abordări diferite cu privire la filosofia acestuia şi a cercetării ştiinţifice.

UVTTTConsorţiul este un organism format din unele dintre cele mai prestigioase universităţi din România: Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai”, din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iaşi, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi UVT.

Universitaria va dezbate şi va proiecta direcţii strategice necesare unei abordării coerente cu privire la dezvoltarea învăţământului superior şi a cercetării ştiinţifice.

„La 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, revoluţie pornită din inima Banatului – Timişoara, reprezentanţii mediului academic românesc se regăsesc în faţa unor provocări de o maximă importanţă. Mediul socio-economic, societatea românească în general, constată incoerenţa, lipsa de viziune şi de strategii a clasei politice şi aşteaptă din partea universităţilor soluţii la problemele reale cu care se confruntă România. Consorţiul Universitaria şi-a asumat, încă de la înfiinţarea sa, un rol activ în construcţia unei Românii prospere şi dezbate, la fiecare din întâlnirile sale, teme de importanţă majoră din peisajul educaţional românesc”, a declarat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Celor cinci universităţi membre ale Consorţiului Universitaria li se vor alătura, la dezbaterile întâlnirii de la Timişoara, reprezentanţi ai conducerilor altor şapte universităţi importante din România: Universitatea din Craiova; Universitatea „Lucian Blaga”, din Sibiu; Universitatea Transilvania din Braşov; Universitatea din Oradea; Universitatea Politehnica Timişoara; Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României”, din Timişoara.

Preocupat, aşa cum a declarat-o în repetate rânduri, şi punând educaţia printre priorităţile mandatului său, preşedintele României, Klaus Iohannis, a răspuns invitaţiei transmise, la lucrările consorţiului urmând a fi prezentă doamna Simina Tănăsescu, consilier prezidenţial.

A. STOICA
(sursa foto: stiripesurse.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ