DISTRIBUIȚI

Pandemia de coronavirus a anulat foarte multe evenimente sportive și caritabile din primăvară și vară. Nu toate au spus însă ”la revedere” până în 2021. Timotion s-a readaptat și se va organiza în acest an, în octombrie.

Organizatorii anunță că timp de o săptămână, în perioada 3-11 octombrie vor avea loc două curse Timotion. ”Timișoara se mișcă” este o cursă liberă. ea poate avea loc în orice cartier, inclusiv cu startul in fața casei tale, poate avea orice lungime și se poate parcurge alergând, dar și pe role sau pe bicicletă. ”Timotion Everywhere” este dedicată celor care nu vor fi în Timișoara pe timpul evenimentului, dar care doresc să fie alături de cauzele sociale susținute. Aici, se impune alergarea a minimum 1 km, iar participanții trebuie să trimită poze pe durata alergării. La Timotion oricum se poate alătura oricine și prin donații pentru cele 22 de cauze susținute sau pentru un alergător-campion.

Firește, până în octombrie nu vom scăpat de coronavirus, astfel că în acest an nu va fi vorba de multă lume adunată în zona centrală. „Am regândit conceptul și credem în viziunea pe care abia așteptăm să o punem în practică, o formulă care surprinde valorile ce stau la baza Timotion și care lucrează cu limitările existente pentru a le transforma în plusuri. Această ediție va fi mai puțin despre distracție, adrenalină, zgomot, viteză, stimuli puternici. Vom pune în schimb accentul pe aprecierea a ceea ce avem, pe valorificarea resurselor locale și evitarea risipei, pe sănătate, pe atenția individuală acordată participanților la linia de sosire, pe folosirea tehnologiei pentru a arăta că, deși alergăm individual, facem parte dintr-o mișcare mult mai mare„, a spus Cristina Potra-Mureșan, membru Alergotura, co-organizator Timotion.

Donațiile vor rămâne deschise până în data de 25 octombrie. „Timotion este un simbol pentru a fi împreună, implicați în comunitate, cu bucurie pentru mișcare și viață sănătoasă. Perspectiva fiecăruia despre starea de bine, despre calitatea vieții, sănătate și mișcare, s-a concretizat în promovarea alergării și în donații pentru cauze din comunitate care dăruiesc o calitate a vieții mai bună pentru mii de beneficiari. Vrem să mergem mai departe, să ne reinventăm și să nu uităm că mii de alergători au contribuit la valoarea Timotion. Invităm comunitatea Timotion să accepte noul format și să arătăm că împreună continuăm un important eveniment caritabil, în beneficiul celor care au nevoie de implicarea și participarea noastră„, a adăugat Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara, co-organizator.

Detalii despre cauze găsiți pe site-ul www.timotion.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ