DISTRIBUIȚI

Miercuri, candidații care au susținut a doua sesiunea a Bacalaureatului și-au aflat notele, înainte de contestații. Sub 400 din cei peste 1100 de candidați prezenți au reușit să treacă examenul ”maturității”. De asemenea, s-au depus peste 300 de contestații.

Pentru a doua sesiune de Bac, s-au înscris 1497 de candidați, dintre care au fost prezenți 1152. 345 de candidați au fost absenți, iar alți șase au fost eliminați din examen. Dintre aceștia, 348 au reușit să promoveze, ceea ce duce la un procentaj de 30,2% promovabilitate. Alți 798 au ”picat” din cauza notelor sub 5, iar 232 nu au promovat deoarece nu au avut media 6, cea minimă cerută pentru promovarea Bacalaureatului. Cei mai mulți promovați au avut media între 6-6,99, 289 dintre ei. Alți 54 au avut medii între 7-7,99, iar cinci candidați au fost cu media între 8-8,99. Niciun candidat nu a avut medie cel puțin egala cu 9 și nu a fost vorba nici de medii de 10.

Promovabilitate 100% au avut liceele Colegiul Național ”Constantin Diaconovici” Loga și Liceul Teoretic „William Shakespeare”, care au avut câte un singur candidat, care a reușit să ia Bac-ul. La polul opus, cu zero promovați, regăsim trei instituții de învățământ liceal: Liceul Tehnologic Electrotimiș Timișoara, Liceul Tehnologic ”Petre Mitroi” Biled, precum și Liceul Teoretic Socrates Timișoara.

În ceea ce privește contestațiile, au fost depuse 320 de contestații. Cele mai multe, 79 și respectiv, 57, au fost depuse pentru notele de la Limba română pentru absolvenții de profil real și Matematică pentru absolvenții de profil tehnologic. Sâmbătă, 5 septembrie, se vor afișa notele și mediile finale, după soluționarea contestațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ