DISTRIBUIȚI

După o pauză de 9 luni de la ultimul meci, Fortuna Becicherecu Mic a reușit să joace în sfârșit un prim meci oficial. Fotbalistele au câștigat cu 5-0 în meciul din Valea Domanului cu formația nou-promovată Banat Girls Reșița după un meci în care s-a văzut că jucătoarele nu au mai disputat o partidă oficială de foarte mult timp.

Partida a început cu întârziere din cauza arbitrului de centru. Deși brigada a inspectat, teoretic (practic superficial), terenul înainte de start, când să fluiere, centralul Mircea Ardelean s-a trezit că o poartă de antrenamente e prea aproape de tușă. Cu mulți bărbați în jur, fotbalistele de la Fortuna Becicherecu Mic au mutat singure poarta. „Voinicia” fetelor s-a văzut și în teren, deoarece au dominat jocul cap-coadă, în fața unei formații reșițene rămasă fără cinci jucătoare, depistate cu coronavirus la testare. Laura Rus, internaționala născută la Bocșa, a marcat în minutul 10 în poarta formației reșițene.

Becicherecul a avut multe ocazii ratate. În cele din urmă, după două ratări din poziții mai ușoare, Nadejda Colesnicenco a marcat în minutul 70 pentru 2-0 cu o execuție lobată. A urmat un alt gol al Mariei Neacșu în minutul 76. Cel mai frumos gol l-a marcat Anda Jivan, spre finalul timpului regulamentar, pentru ca tabela să o închidă Laura Rus în prelungiri, la scorul de 0-5.

Fortuna Becicherecu Mic: Cosmina Roșu -Bistrian, Codrescu, Dușa, Heisu, Colesnicenco, Deca, Clara Roțu, Ienovan, Șodinca, Rus. Au mai intrat: Grigore, Neacșu, Pera, Jivan.

Sorin Brîndescu a spus că nu se aștepta la așa multe ratări. ”Pentru prima etapă de campionat pe care am așteptat-o foarte mult timp, noi am avut, cred o pregătire bună. Eram nerăbdători să începem acest campionat. Cred că pentru prima etapă ne-am comportat destul de bine, știam că întâlnim echipa Reșiței, nou-promovată și ambițioasă. Dar cred că am controlat jocul de la un capăt la altul și nu s-a pus niciun moment problema învingătoarei. A fost cum m-am aștepta jocul. Nu m-ma așteptat să ratăm așa de mult. Dar este un semnal de alarmă, e foarte bun acest joc. Vedem că mai avem foarte mult de lucru la finalizare, vom regla și aceste lucruri în perioada următoare. Felicit portarul Reșiței, cred că este cel mai bun portar din Liga 1”, a spus antrenorul Fortunei.

Laura Rus joacă acum la Fortuna, dar a susținut mereu formația Banat Girls, din județul său natal. ”E un sentiment destul de ciudat, pentru că, după cum am zis mereu, Banat este echipa mea de suflet. Am fost mereu alături de fete, cu Daniel am o relație mai specială. Însă azi în teren am fost adversară, a trebuit să îmi fac treaba și sunt foarte bucuroasă pentru cele 3 puncte. Fiind primul meic după atâtea luni consider că am făcut un meci destul de bun. Am făcut ceea ce antrenorul ne-a cerut să facem și suntem fericite. A fost o perioadă dificilă pentru noi jucătoarele, pentru că nu am avut posibilitatea de a ne antrena normal. Chiar și eu, fiind în Belgia, mi-a foarte greu să mă antreneze. Dar cred că a fost mult mai mare dorința de a juca și de a începe campionatul”, a povestit internaționala.

Fortuna nu mai jucase un meci oficial de nouă luni. ”Am avut un joc în care în prima repriză nu prea am reușit să înscriem. Au fost foarte multe faze de poartă pentru echipa noastră. Am jucat însă foarte bine, am făcut ceea ce am pregătit la antrenamente, ceea ce ne-au spus antrenorii. Noi nu am renunțat, am luptat până în ultimul moment și golurile au venit. Da, puteam face și un copil în perioada aceasta. A fost o perioadă lungă de pauză. Pentru noi au fost și antrenamente multe Am avut cantonament. A fost o pregătire foarte bună”, a spus jucătoarea Cristina Codrescu.

Banat Girls a debutat în prima ligă cu cinci jucătoare care nu au putut juca, deoarece testul PCR le-a ieșit pozitiv. ”Am întâlnit o echipă cu pretenții la câștigarea campionatului. A fost un meci dominat de echipa oaspete. Cred că absențele din lotul nostru s-au simțit foarte mult. Nu pot decât să le felicit pe fetele mele. Mi-aș fi dorit ca la debutul nostru în  Liga 1 să avem un rezultat pozitiv, să avem toate fetele la meci. De șapte săptămâni ne pregătim și mi-a fost foarte greu să le anunț că nu pot face parte din lot. Le felicit pe fete, s-au adunat, am jucat cu multe fete pe posturi pe care nu au mai jucat. Ne pare rău că nu am putut să retestăm fetele, am aflat rezultatul destul de târziu. Vom reface testele peste șapte zile. Fetele sunt foarte sănătoase, sunt foarte OK. Au fost la UPU li s-au făcut raze, analize de sânge. Sunt izolate acum la un apartament”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

Fortuna va juca etapa viitoare acasă cu Fotbal Feminin Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ