În România a început fotbalul în primele două ligi masculine s-a reluat în România, la fel și fotbalul din prima ligă feminină. Săptămâna viitoare vor începe Cupa României și Liga 3, dar nu se știe nimic de competițiile de seniori la nivel județean. AJF Timiș speră să reia întrecerile în octombrie.

Mai multe asociații județene de fotbal au cerut un nou protocol ministerelor de resort. ”Mai multe AJF-uri, prin Federația Română de Fotbal, vor solicita Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății o serie de măsuri de relaxare care să permită începerea competițiilor de amatori. Pentru a începe competițiile de amatori, trebuie respectat protocolul emis de MTS, MS respectiv FRF, (obligativitatea efectuării testelor RT-PCR contra cost din 14 în 14 zile pentru sportivii respectiv staff), ceea ce presupune un efort financiar imposibil din partea echipelor participante”, transmite AJF Timiș într-un comunicat de presă.

Un lucru e clar: până nu apar măsuri mai relaxate, de la Liga a IV-a Timiș în jos nu se va juca fotbal. ”Vă informăm că având în vedere situația epidemiologică de la sfârșitul lunii august, respectiv actualul protocol medical emis de MTS, MS și FRF, AJF Timiș amână startul campionatelor programate în sezonul competițional 2020-2021, până la apariția unor măsuri de relaxare care să permită desfășurarea jocurilor de fotbal amator”, spun cei de la AJF.

Un orizont de timp aproximativ ar fi începutul lunii octombrie. ”Dacă toate lucrurile evoluează într-un sens pozitiv, preconizăm că putem organiza competiții oficiale în județul Timiș cel mai devreme la începutul lunii octombrie 2020”, mai precizează cei de la asociație.

LĂSAȚI UN MESAJ