SCM Timișoara va lupta din nou pentru un trofeu, după s-a calificat dramatic, cu un succes cu 21-20, la București, pe terenul Stelei. Deși a început bine și a condus până în minutul 70, Timișoara a avut emoții pentru calificarea în finală, pe fondul de revenire al roș-albaștrilor, dar a reușit să rămână în lupta pentru un nou titlu. 

Timișoara a început tare meciul, cu un joc bun, în care viteza jucătorilor de pe treisferturi s-a fructificat pe tabelă. Shennan a avut nevoie de câteva minute pentru a marca primul eseu, după o cursă pe dreapta. Melinte a transformat încercarea și tot el a reușit să mai aducă trei puncte dintr-o lovitură de pedeapsă, după 12 minute de joc. Ionel Melinte a ratat o altă penalitate obținută de echipă, iar în a doua jumătate a primei reprize, jocul s-a mai echilibrat. Florin Vlaicu a marcat din două lovituri de pedeapsă pentru 6-10, dar chiar cu revenirea gazdelor, Shennan a reușit un nou eseu, a căreia transformare a ratat-o Melinte. Pe finalul reprizie, Steaua a presat în fața terenului de țintă al oaspeților, dar Timișoara s-a apărat bine și la vestiar s-a intrat cu 6-15.

În repriza a doua, s-a marcat mult mai puțin decât în prima jumătate a partidei. În minutul 48, Moa Maliepo a fost eliminat zece minute, după mai fusese avertizat verbal de arbitru să nu mai comită infracțiuni. Până să expire timpul de eliminare pentru Maliepo, a fost eliminat și Nika Pataraia de la Steaua. După o presiune mare a Stelei, în minutul 58, Steaua reușit să dea eseu de penalizare, iar scorul s-a strâns la 13-15. În minutul 61, timișoreni au beneficiat de o lovitură de pedeapsă de la 40 de metri. Tevita Manuan nu a reușit să o fructifice însă. Bănățenii au revenit la o diferență mai bună în minutul 66, când Vlăduț Popa a transformat o penalitate pentru 13-18. Doar pentru câteva minute, deoarece Steaua a dat eseu prin Doroftei, iar Vlaicu a transformat pentru 20-18.

Timișoara a reușit să revină dramatic în avantaj, cu o lovitură de pedeapsă de la mare distanță transformată de Tevita Manumua pentru 20-21. Ultimul fluier al partidei a adus o descătușare de bucurie a jucătorilor timișoreni, după o perioadă nu tocmai grozavă din punct de vedere financiar la echipă. Finala se va juca săptămâna viitoare, sâmbătă, 12 septembrie, de la 15,30, pe Stadionul Noua din Brașov. Adversara va fi CSM Știința Baia Mare.

foto: facebook.com/SCM-RUGBY-Timisoara-Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ