Tot personalul din cadrul din cele zece unități de învățământ special din județul Timiș va fi testat pentru coronavirus înainte de începutul noului an școlar. Consiliul Județean Timiș a alocat aproape un milion de lei în acest sens, din fondul de rezervă, în urma unei rectificări bugetare.

Decizia testării s-a luat în urma unor discuții dintre CJT și conducerile școlilor speciale, care sunt în subordinea instituției. „În urma discuțiilor cu cei din învățământul special, am concluzionat de comun acord să testăm tot personalul din cadrul unităților de învățământ, și personal didactic, și nedidactic, astfel încât să fim pregătiți din toate punctele de vedere pentru anul școlar 2020-2021”, a spus președintele CJT, Călin Dobra, în cadrul ședinței de plen în care s-a votat rectificarea bugetară.  În acest sens, s-au alocat 920.000 de lei, din fondul de rezervă al județului Timiș.

Cea mai mare sumă, 127.000 de lei, merge către Centrul de Educație Incluzivă Paul Popescu Neveanu Timișoara, care primește 127.000 de lei. Alți 62.000 de lei merg către Centrul Școlar de Educație Incluzivă Constantin Păunescu Recaș, iar 55.000 de lei merg către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș. Centrul Școlar de Educație Incluzivă Dumitru Ciumăgeanu Timișoara a primit 48.000 de lei, Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu are alocați 40.000 de lei, Liceul Teoretic Special Iris Timișoara, 38.000 de lei, Centrul Școlar de Educatie Incluzivă Alexandru Roșca Lugoj, 37.000 de lei, iar Centrul de Resurse și Asistenta Educațională Speranța. Alte 24.000 de lei merg spre Centrul Școlar de Educație Incluzivă Constantin Pufan și 3000 de lei se alocă pentru Școala Specială din Buziaș.

De asemenea, din banii alocați pentru testare, se acordă bani și pentru două spitale din județ, deoarece în cadrul laboratoarelor din incinta unităților sanitare vor fi procesate testele PCR ale personalului din școlile speciale. Concret, se alocă bani pentru achiziția de reactivi și consumabile peste testele de diagnostic pentru SARS-COV-2. În acest sens, 300.000 merg către Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara și 150.000 de lei către Spitalul Municipal „Teodor Andrei” Lugoj. De asemenea, CJT dă 158.000 de lei pentru achiziția de 12 termoscannere, pentru a lua temperatura la intrarea la cursuri la școlile speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ