În cursul nopţii trecute, între orele 16.00 – 24.00, poliţiştii Biroului Rutier Timişoara, sprijiniţi de cei de la ordine publică, au acţionat pe raza municipiului şi în localităţile arondate, în scopul prevenirii accidentelor rutiere şi impunerii respectării normelor rutiere în rândul conducătorilor de vehicule.

Poliţiştii au controlat 1277 de vehicule şi au întocmit 20 de dosare penale şoferilor depistaţi conducând autovehicule neînmatriculate, fără permise de conducere sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenţionale, 43 dintre acestea fiind pentru conducătorii de vehicule pe două roţi. Valoarea sancţiunilor se ridică la aproape 25000 de lei. Au fost reţinute în vederea suspendării 6 permise de conducere, 4 dintre acestea fiind pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi retrase 5 certificate de înmatriculare.

Iată două exemple grăitoare, pe care nu trebuie să le urmați:

În jurul orei 18.50, poliţiştii Biroului Rutier Timişoara au depistat un bărbat de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 592/A, în localitatea Sacoşu Turcesc, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferul fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În jurul orei 20.30, un tânăr de 22 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe D.J. 693/B, în localitatea Liebling.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale.

LĂSAȚI UN MESAJ