DISTRIBUIȚI

Joi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi scenariul în care vor funcționa toate unitățile de învățământ din timiș. Marea majoritatea vor începe cursurile în scenariul verde, dar pentru Timișoara, procentul principal va îmbrățișa scenariul hibrid, din considerente de spațiu. O singură școală din județ va relua cursurile în scenariul roșu.

La nivel de județ, 348 de unități reiau cursurile normal, în scenariul verde, iar 251 în scenariul hibrid, sau cel galben, cu elevii din ciclul primar și anii terminali prezenți fizic la ore, iar ceilalți, împărțiți, care vin prin rotație la clasă. Doar Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă ”Speranța” Timișoara va face doar cursuri online, din lipsă de spațiu. ”Din motive obiective, spațiu de învățământ în curs de reabilitare, unitatea nu poate ține cursuri decât în scenariul 3”, a precizat inspectorul școlar general Marin Popescu. Școala specială are 252 de elevi.

În Timișoara, 96 de școli și grădinițe vor aborda scenariul hibrid, 29, pe cel verde, iar cei de la ”Speranța”, vor face cursuri online. În Lugoj, unde vor fi și testați de coronavirus toți angajații unităților de învățământ, toate cele 39 de unități școlare încep cursurile în scenariul galben. Buziașul și Ciacova, în schimb, vor avea doar abordări în scenariul verde. În Deta, trei unități încep în scenariul verde, air alte două, în cel galben. În Făget, scenariul verde va fi valabil la nouă unități, iar cel galben, pentru șase.

În Jimbolia, trei unități școlare vor începe în scenariul verd,e iar două, în cel galben. Pentru Recaș, șapte unități vor fi în scenariul verde și una singură în scenariul galben, în timp ce la Sânnicolau Mare, trei unități vor fi în scenariul verde și șase în cel galben. Pentru mediul rural, 227 de unități vor fi la scenariul verde, iar 177, în cel galben.

Hotărârea CJCSU a venit după propunerile Inspectoratului Școlar Județean Timiș și a Direcției de Sănătate Publică. IȘJ, la rându-i, a avut propuneri votate de Consiliul de Administrației al fiecărei școli în parte.

LĂSAȚI UN MESAJ