DISTRIBUIȚI

Liderul Pro România, Victor Ponta, a venit joi la Timișoara, în context electoral, pentru a-i susține pe candidații pentru scrutinul din 27 septembrie. Deși sondajele arată că Marius Craina nu va conta în lupta pentru fotoliul de primar al Timișoarei, iar Adrian Pau nu are absolut nicio șansă să fie președintele Consiliului Județean Timiș, Ponta a transmis, așa cum se face în aceste perioade, un mesaj optimist.

Ponta nu s-a ferit să spună. totuși, că acum Pro României construiește, și fiecare funcție câștigată e un plus. Firește, și-a lăudat candidații. ”Era imposibil să avem un alt candidat mai bun pentru Primăria Timișoara, un primar care nu doar că s-a născut aici și a crescut aici, dar a lucrat aici, are experiență managerială într-o perioadă extrem de dificilă. Și eu cred că Timișoara are un potențial important pe care este reținută să și-l arate și care în ultimii ani este inhibat din cauza unui stil de management care devine tot mai ineficient. Partea administrativă a fost lăsat deoparte de jocuri politice. Eu unul m-am învățat să nu mai votez niciodată Contra. Tot timpul oamenii au votat contra și de aceea a fost rău. Le urez succes tuturor candidaților Pro România, pe care îi consider candidați potriviți, și votul pentru ei trebuie să fie unul pozitiv, nu negativ , a spus Ponta.

 

Liderul partidului care se vrea a fi de centru-stânga a criticat guvernarea țării pe timp de pandemie, inclusiv organizarea alegerilor acum, când fostul premier consideră că altele trebuiau să fie prioritățile. ”La 7 luni de când a început pandemia, noi stăm mult mai prost ca la început, ca mod de organizare, ca răspuns al spitalelor. Se vor adăuga și gripele sezoniere. Cred că ar trebui să fim mult mai preocupați ce facem cu sistemul de sănătate, cum ne ducem copii la școală. În București, Timișoara, Cluj, Iași, se pot asigura resurse materiale pentru măști, tablete, Internet. Dar mulți copii care locuiesc la periferie sau în orașe sărace care abia au bani de salarii. Și se va accentua segregarea, va fi o discriminare din ce în ce mai mare între copii din anumite zone, în condițiile în care ne dorim șanse egale pentru acești copii”, a mai spus liderul Pro România.

Economic, premierul în timpul căruia s-a dat actualul Cod Fiscal a precizat că e un dezastru mare în România, mai mare decât în 2009. ”Eu nu prea știu firme care o duc foarte bine. Știu multe firme care în 25 octombrie se gândesc cum să intre în insolvență. Criza există, dar este acoperită în scop electoral. Cum a fost și în 2009 când auzeai că nu aveam nicio criză, nu ne trebuia FMI, nu ne trebuia nimic. La fel va fi și acum în 2020. Am învățat să mă uit pe cifre cum se uită un medic pe analize. Așa cifre proaste nu am avut nici în 2009. Dar domnul Cîțu ne spune cum explodează economia, face împrumuturi, mai ține capacul până după alegeri”, a precizat Ponta.

Iar dacă Marius Craina a trecut pentru a putea candida de la PSD la Pro România, Adrian Pau a schimbat multe partide, iar culoarea portocalie nu îi e deloc străină. Chiar și așa, Ponta a criticat așa cum o face de obicei. ”Am văzut cum PNL e împărțit între cei veniți de la PSD și cei de la PDL. Mă aștept ca la Timiș și Timișoara să turnăm fundația, să avem câțiva primari, câțiva viceprimari, consilieri locali, consilieri județeni, să avem echipe. Alegerile într-un singur tur au fost un blat între PNL și PSD, împotriva celor de la USR și Pro România. PNL s-a blindat să nu-i bată USR, și PSD s-a blindat să nu-i bată Pro România”, a precizat omul politic.

 

Ponta crede că din 3250 de primari, 3000 vor rămâne în funcție la aceste alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ