DISTRIBUIȚI

Timișul nu mai e ce a fost în sportul de performanță, iar cauzele sunt multiple. Cel mai vestic județ al țării a aderat la proiectul Asociației Junior Sport, cu revista ”Născut pentru Sport”, după Gala Excelenței Bănățene, iar publicația a fost lansată oficială joi, 10 septembrie.

Un proiect similar se face de câțiva ani în județul Mureș. Revistele realizate vor fi distribuite în școli, cu scopul de a-i apropia pe cei mici de sport și a-i determina să practice mișcarea, chiar și la nivel amator. Publicația s-a făcut și din sponsorizări private, dar și cu bani de la Consiliul Județean Timiș și diverse primări din județ. Este extrem de discutabil prioritizarea investiției autorităților pentru sport, în contextul în care, într-un județ de frunte a țării, infrastructura sportivă este la pământ. Timpul va spune dacă proiecte cu gale și reviste vor face copii să se apuce de sport, în condițiile în care stadioanele și sălile de sport zac în paragină.

Altfel, trebuie spus că revistele vor fi distribuite în școlile din Recaș, Buziaș, Deta, Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă, sau Lovrin și nu numai. Din 11.000 de reviste tipărite în Timiș, 5000 s-au făcut din banii CJT, iar 6000, cu bani de la primării. Spre exemplu, Dumbrăvița a comandat 1100 de exemplare.  La evenimentul de lansare au vorbit și primarii prezenți, firește, și cu iz electoral, cumva inevitabil în această perioadă. De asemenea, au spus câteva cuvinte și sportivii a căror povești sunt reflectate în revistă.

Dintre cei prezenți, îi amintim pe Doina Moț  Ioan Olimpiu Marconi,  Flavius Biea, Eugen Căpățână,  Benjamin Wiliem Bodo,  Sorin Cazacu, Cristina Bălan, Brianna Sperlea, Jasmina Elena Ciocoiu, Andrei Olteanu, Luca Preda,  Adrian Tal, Vera Gavrilă, Petru Brîndușan, Zlatomir Balojin,  Petru Simonescu, Laurențiu Jurcă, Louis Jurcă, Iulian Teacă, Teo Moisuc, Bogdan Alic sau Radu Țoancă.

 

1 COMENTARIU

  1. Eu am reusit sa-l aduc pe micutul meu mai aproape de sport folosindu-ma de tehnologie. I-am luat un ceas inteligent pentru copii si i l-am pus la mana. Dupa ce i-am aratat cum functioneaza si a fost fascinat. Alearga de ici colo si mereu isi monitorizeaza pasii. Am reusit sa-l desprind de tableta, in sfarsit. Va recomand sa incercati si voi

LĂSAȚI UN MESAJ