DISTRIBUIȚI

O veche promisiune care se tot reia pentru Timișoara sau diverse locații din Timiș e repusă pe tapet. Nicolae Robu spune că există investitori care doresc să facă un aquapark în Timișoara, mai precis, în zona Blașcovici, cu nu mai puțin de nouă piscine și diverse facilități.

De multe ori, timișorenii care doresc să se distreze la un aquapark au opțiunea să meargă în Ungaria. Chiar și Aradul stă mai bine la ștranduri mari decât Timișul. În aceste context, de multe ori s-a tot vorbit despre un aquapark, fie în oraș, fie în Sânnicolau Mare sau Dudeștii Noi. De altfel, Alin Nica promite că dacă va câștiga funcția de președinte al CJT, va face așa ceva. Robu a scos și el ”iepurele” din pălărie. Edilul a spus că nu se pot accesa fonduri europene pentru un aquapark, deoarece Timișoara nu are statutul de stațiune, iar banii locali au mers spre alte zone prioritare, precum infrastructura rutieră, noul corp al Spitalului de Copii, investiții în grădinițe și școli sau amenajări în zona centrală a orașului.

Robu spune că investitorii care vor să facă aquapark-ul l-au autorizat să le facă publice intențiile. ”S-au scurs ceva ani și sper că se materializează. Proiectul aquapark în Timișoara este în stadiul de aviz de emitere, care a fost făcut, a avizului de oportunitate pentru PUZ. El va fi realizate pe o zonă de 6-7 hectare, în zona Gării de Nord, unde erau tot felul de clădiri ale depoului Gării de Nord. Totul s-a demolat, mai puțin ceea ce s-a păstrat ca monument. Din randări reiese că va fi super”, a spus edilul.

Proiectul include nouă piscine, dintre care una cu valuri, una de aventură, cu cascade, o piscină pentru sport o piscină din sticlă. Vor fi diverse tobogane, locuri de joacă, locuri de relaxare, spa, saună turcească, jacuzzi, dar și un acvariu, un restaurant, plus o zonă pentru magazine și spații pentru birouri. Conform proiectului, intrarea se va face de pe strada Dunărea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ