DISTRIBUIȚI

În noul an școlar, o parte dintre elevii de la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau au cursurile programate după-masa. S-a ajuns aici deoarece clădirea din Piața Unirii ar avea probleme cu grupurile sanitare, susține conducere școlii. Primarul Nicolae Robu spune însă că problema nu e una serioasă.

Directoarea Elena Wolf, fostă consilieră locală, spune că DSP a spus că nu e în regulă, în contextul pandemiei, că la corpul din Piața Unirii există doar două grupuri sanitare. ”La unii se face școala după-masă, cum ar fi la Liceul Lenau, deși eu cred că s-ar putea găsi soluții să nu se facă școală după-masă . Doamna directoare – sigur, nu cred că are vreo importanță că până mai ieri a fost consilier local din partea Forului Democrat German, care sigur că a fost un bun partener al meu și va fi și în continuare -Dar mi s-a părut însă ciudat că nu cu multe zile înainte de începerea școlii, a venit să îmi spună că la acea clădirea din Piața Unirii, un grup sanitar dar și mai multe aspect nu ar fi în regulă și că, prin urmare, s-a luat decizia să se facă două schimburi, concentrând activitatea la fostul Liceu Ion Mincu. I-am spus doamnei directoare că dacă așa sunt condițiile, eu nu pot să mă amestec în lucrurile acestea. Eu ce pot să fac este să ajut infrastructura”, a povestit Robu.

Edilul spune că a trimis un angajat în control și i se pare că situația e așa gravă. ”Pentru că mi-au venit semnale de la părinți că ei sunt nemulțumiți, că au văzut cum arată clasele și la ce nivel s-au făcut preparativele, cu dotare, videoproiectoare, distanțare, cu multe clase de acolo s-ar putea face  școală fără nicio problemă. Ieri am trimis-o pe șefa Serviciului Școli, Spitale și Baze Sportive să inspecteze toată acea clădire, pentru care plătim chirie, și să facă fotografii. Mi-au adus fotografiile și am fost uimit. Cel puțin zece clase arată foarte bine și eu am încredere în colaboratoarea mea că nu a făcut de așa natură fotografiile încât să mascheze ceva. Dar, trebuie intervenit la unul dintre cele două grupuri sanitare. Am înțeles că a fost subiect de discuție din partea DSP că sunt doar două grupuri sanitare. Vedem ce mai putem face acolo. Nu e normal să ne batem joc de copii, profesori și părinți. În primul rând e copii și părinți”, a spus primarul Timișoarei.

Robu spune că va merge personal în control acolo și invită și părinții să fie de față. Cât despre apropo-ul la Elena Wolf, recent, Forumul Democratic al Germanilor din Banat, filiala locală a spus că îl susține pe Dominic Fritz, candidatul USR-PLUS pentru funcția de primar al Timișoarei.

foto: timisoara.eventya.eu

LĂSAȚI UN MESAJ