DISTRIBUIȚI

În școlile din Timișoara, masca ar putea fi înlocuită de viziere. Cel puțin, așa promite primarul Nicolae Robu. Edilul spune că vrea să facă asta pentru școlile cu predare în limbi străine, iar, dacă se poate, va extinde ideea pentru toate unitățile școlare din capitala Banatului.

Edilul spune că cei mici din clasele primare de la școlile cu predare în limbi străine trebuie să vadă chipul dascălilor și să audă bine sunetele. ”Discutând cu prietenii care au copii la școlile cu predar eîn limbi străine, mi-au spus că le e greu să înțeleagă ce spun profesorii. Când încep școala, ei nu excelează, nu sunt vorbitori nativi ai acelei limbi decât într-un procent foarte redus. Pentru acei copii este foarte important să vadă mișcarea buzelor și să audă sunetul curat, nu modificat datorită măștii. Am întrebat și eu cum puteam să rezolvăm această problemă și să rămână în siguranță copiii. Asta este cel mai important. One învățare a unui lucru poate fi compensată prin recuperare, dar sănătatea e cea mai mare grijă. Mi s-a spus că ar exista viziere foarte bune, al dimensiunile feței, care asigură toată protecția. Voi consulta medici de specialitate și bineînțeles, conducerea DSP, și, dacă se dă undă verde, vom cumpăra viziere pentru toți copii care învață limbi străine”, spune Robu.

Cuprins, probabil, de elan, electoral, edilul spune că s-ar putea ajunge chiar la dotarea cu viziere, pe banii primăriei, pentru toate școlile din oraș, pentru elevi și cadre didactice. ”Iar dacă sunt mai bune sub aspectul protecției sănătății și a modului în care respiră copiii, mai putem facem eforturi să cumpărăm pentru toți copii Timișoarei. Nimic nu este mai important decât să purtăm de grijă copiilor. Putem întârzia proiecte, putem să întârziem cu alte costuri, dacă trebuie, vom întârzia proiectele ca să avem grijă de copii la maximum”, a mai spus Robu.

foto: ziaruldeiasi.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ