DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara a pierdut primul meci din campionat, jucat tot Sfântu Gheorghe, la scorul de 28-24 cu Potaissa Turda. Nici la debutul în campionat, la fel ca la turneul Final Four al Cupei României, Poli nu a putut să-i folosească pe sârbii Aleksandar Milenkovic și Savo Slavuljica, care nu au primit încă permisul de muncă pentru extra-comunitari. 

Meciul a început într-o notă de echilibru. Niciuna dintre cele două formații nu a reușit să se desprindă la conducere mare parte a primei jumătăți a meciului din etapa inaugurală din Liga Zimbrilor. Turda a știut să gestioneze bine la jumătatea reprizei eliminarea lui Thalmaier, iar de la 5-4, au ajuns la 5-6, fără ca Poli să poată marca în superioritate numerică. Potaissa s-a putut desprinde pe la două goluri avantaj doar spre finalul primei reprize, când ambii antrenori au cerut câte un time-out, iar la pauză, în Sala ”Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe s-a intrat cu 11-9 pentru ardeleni.

În repriza a doua, Vlad Caba a apelat din nou la tactica de a scoate portarul pentru un plus ofensiv pe faza de atac. Poli a reușit să egaleze în minutul 37, după un gol al lui Baican. Turda a reușit însă revenirea la avantajul de goluri. Deși tinerii Timișoarei au marcat câteva goluri importante, Turda a ajuns și la un avans de 20-26 după ce a speculat și un moment când poarta lui Poli era goală, și pe fondul a șapte minute în care bănățenii nu au marcat niciun gol!

Cinci jucători de la Poli au marcat câte 3 goluri în acest meci: Monteiro de Barros, Caba, Claudiu Dedu, Baican și Năstăsie. Alți patru au marcat câte două goluri: Neamțu, Aron Dedu, Sadoveac și Fenici. Șomlea a înscris 1 gol pentru bănățeni. de la Turda, Szoke a fost cel mai bun marcator, cu 8 goluri, urmat de Dragas și Pavel, fiecare cu câte 4 goluri.

Mâine, în a doua etapă de campionat, tot la Sfântu Gheorghe, Poli va juca de 13,30 cu CSM Vaslui.

foto: facebook.com/scmpolitehnica

LĂSAȚI UN MESAJ