DISTRIBUIȚI

Ripensia mai are mult de lucru! E clar, după o nouă înfrângere la scor, cu 5-0, la Ploiești, cu Petrolul. Chiar dacă a fost un nou meci cu un adversar greu, care a marcat prin Bratu, Roige,  Vajushi, Saim și Diarra, timișorenii nu au avut momente în care să conteze real în joc, ceea ce nu e un semn bun. 

Cosmin Petruescu i-a dat șansa titularizării lui Radu Rogac, care a greșit din minutul 7. De al eroarea sa a pornit faza din care Mario Bratu a șutat din fața careului mare, cu efect. Dobre nu a putut prinde mingea și astfel, Ripensia s-a văzut deja condusă. Și oaspeții au făcut însă două cadouri Ripensiei. După eroarea lui Manolache, Popovici a tras la poartă slab, pe lângă, în loc să-i paseze lui Ene. Ulterior, după greșeala portarului Avram, Valerii Macrițchii a tras puțin peste buturi. Timișorenii au avut palpitații la ieșirile lui Dobre, care nu a avut probleme să iasă și din careu, și chiar l-a izbit de două ori așa pe Balint. Până la urmă, deși ploieștenii nu au forțat tare, în minutul 41 au marcat din nou. Dobre a respins în bară șutul lui Vajushi, iar mingea a ajuns la Roige, care a înscris.

Repriza a doua a început și mai prost pentru Ripensia. O gafă a lui Andrei Macrițchii a dus la golul de 3-0 în minutul 49, marcat dintr-un penalty, de Vajushi. Chiar cu trei schimbări ale ”Conferențiarului”, tot ”lupii” au continuat să pună presiune. Vali Balint putea marca în minutul 57, dar Valerii Macrițchii a respins la timp. Peste un minut, Roige a tras în transversală, iar la reluare, tot al a șutat, dar peste buturi. Ca replica ofensivă, formația roș-galbenă a fost anemică, cu un șut pe lângă buturi a lui Sokovic, slab. Pe final de repriză, diar Petrolul a contat, ajutată și de greșelile oaspeților. În minutul 85, Stoi a respins pe spate o minge, iar Saim a reluat din 8 metri, din voleu. Peste două minute, după un un-doi, Diarra a marcat pentru scorul final de 5-0.

Petrolul Ploiești: R. Avram – B. Mendoza, Meijers, Manolache, Țicu – Nir Lax – M. Bratu (M. Constantinescu 64′), Ekollo (R Matiș 83’), Pol Roige (cpt., Salifu 64′), Vajushi ( Saim 75’) – Val. Balint (Diarra 74’)

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Țieranu (Stoi 55’), Rogac, Gladun (Maric 72’) – V. Macrițchii, T. Călin, Al. Neagu (Sokovic 55’) – Vl. Tudorache (Golda 86′), Al. Popovici (cpt.), Mih. Ene (Urvanțev 55’)

Ripensia va juca sâmbătă de la ora pe ”Dan Păltinișanu”, cu Aerostar Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ