DISTRIBUIȚI

Cu mic, cu mare, în campanie electorală, liderii PSD de la nivel național au venit în vizită în județ. Cu Sorin Grindeanu în frunte, din delegație au mai făcut parte Marcel Ciolacu și Vasile Dâncu, liderii partidului la nivel național. Ciolacu l-a susținut puternic pe Călin Dobra și l-a pus în antiteză cu ”samsarul” de terenuri Nica, iar Dâncu a vorbit despre un proiect ce amintește de Ștefan Gheorghiu mai degrabă, o academie de Științe Sociale Democrate la Timișoara.

Sorin Grindeanu, acum prim-vicepreședinte PSD, a fost prezentat din nou ca salvatorul partidului, inclusiv al filialei timișorene. Grindeanu a rememorat momentul când în curtea filialei din Timiș, partidul a protestat împotriva deciziei lui Liviu Dragnea. ”A fost un moment care dacă ar fi avut succes, probabil alta era istoria. A fost un moment care chiar a arătat de ce PSD Timiș a câștigat alegerile din 2016, fie că vorbim de alegerile locale sau de cele parlamentare. PSD Timiș este o echipă în adevăratul sens al cuvântului și vreau să-l felicit pe Freddy (n.r. Alfred Simonis), Călin (n.r. Dobra) și Voichița (n.r. Lăzureanu) pentru oamenii de pe liste. Nu avem condamnați penali, ca alții. Nu avem traseiști, ca alții. Dar avem specialiști din toate domeniile, și oameni noi, și oameni care știu foarte bine administrație, care sunt convins că vor primi votul cetățenilor”, a spus Grindeanu.

Marcel Ciolacu a vorbit despre obisnuitele critici la adresa lui Iohannis a Guvernului, a ridicat problema alegerilor parlamentare în contextul în care statele europene cu o diasporă românească importantă nu permit organizarea de secții de votare în actualul context. În absența justificată a Voichiței Lăzureanu, care nu are nicio șansă reală să câștige funcția de primar a Timișoarei, Ciolacu l-a lăudat pe Călin Dobra, cel care are șanse totuși, relative și acelea, la funcția de președinte al CJT. Liderul PSD l-a atacat pe Alin Nica fără să-l nominalizeze, și l-a făcut ”samsar”. ”Eu sunt convins că în Timișoara și în Timiș vom avea un scor foarte bun. Domnul Dobra a fost foarte modest când s-a prezentat. Are un contracandidat implicat până în gât în retrocedări. Oamenii vor decide dacă își doresc un om cu o experiență deosebită sau un samsar de terenuri la consiliul județean”, a spus Ciolacu.

În public a vorbit și controversatul Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național PSd. Dâncu vrea o entitate similară teritorială și la Timișoara. Și mai ”interesant” e că sociologul de la Cluj vrea și o Academia de Studii Social-Democrate la Timișoara. ”Probabil că vom reuși, într-un parteneriat cu o universitate, vom avea un Institut de studii social-democrate. Probabil vom avea o filială la Timișoara. Vom încerca să constituim forme de învățământ din punct de vedere al managementului politic, al social-democrației, al comunicării, marketingului politic”, a spus Dâncu, cu o ”fantezie”, care umbrește clar și promisiunea lui Robu cu aquapark.

Interesant este că la începutul conferinței, care a precedat o vizită în zona periurbană a liderilor pesediști, Alfred Simonis a spus un citat providențial în contextul actual al sondajelor din Timiș și poziționarea PSD. „În Timiș iei cel mai greu voturi și câștigi cel mai greu”, a precizat, probabil cu gura de profet, Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ