DISTRIBUIȚI

De luni, Liceul Teologic Penticostal Logos Timișoara va face cursuri doar online, în scenariul roșu, conform unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș. Decizia a fost luată după ce cinci cadre didactice s-au infectat cu coronavirus.

Duminică s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș și a decis ca unitatea școlară să intre în scenariul roșu timp de 14 zile începând de luni. Decizia a fost luată ținând cont de propunerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș, decizia Consiliului de Administrație al școlii, dar și propunerea Direcției de Sănătate Publică Timiș. ”Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față la Liceul Teologic Penticostal Logos din Timișoara, județul Timiș, cursurile desfășurându-se on line (scenariul roșu).Prevederile hotărârii se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21 septembrie 2020”, informează Prefectura Timiș.

Este a treia școală din județ care intră în scenariul roșu. De la început s-a decis ca doar Centrul de Recuperare și Asistență Educațională Speranța Timișoara, care nu are spațiu suficient, să facă cursuri în scenariul roșu. Duminica trecută, în urma infectării a trei învățătoare de la Școala Gimnazială nr. 19 Avram Iancu Timișoara, s-a decis ca și școala de pe strada Circumvalațiunii să aibă cursurile în scenariul roșu, timp de două săptămâni, dintre care una a trecut deja.

Alte cadre didactice infectate mai sunt la Liceul Teoretic William Shakespeare Timișoara și la Școala gimnazială nr. 25 Timișoara. Un administrator de la liceul Special Tehnologic Gheorghe Atanasiu Timișoara e și el izolat acasă, asimptomatic. De asemenea, două clase de la Colegiul Național Bănățean și una de la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau au trecut la predarea online, după infectări în rândul elevilor.

foto: portal.isjtm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ