DISTRIBUIȚI

Anul universitar 2020-2021 începe sub auspiciile coronavirusului, care ne-a schimbat viețile tuturor. Mediul universitar e direct afectat, astfel că festivitățile de deschidere a noului an universitar au avut loc doar online. Așa s-a întâmplat și cu Universitatea Politehnica din Timișoara.

Deschiderea noului an universitar al UPT a implicat 6500 de studenți care au urmărit festivitatea online. În primul rând, a avut loc o deschidere pentru toată universitatea, ocazie cu care rectorul Florin Drăgan le-a urat bun-venit bobocilor și i-a felicitat pentru că au ales „Poli”. A urmat deschiderea pentru fiecare facultate, air studenții au primit toate informațiile necesare pentru anul universitar ce începe în plină pandemie. Studenții au primit informații despre cum să utilizeze Campusul virtual, unde sunt disponibile tutoriale și unde va avea loc procesul de predare.

De asemenea, studenții au fost învățați cum să-și folosească adresele de mail de universitare, dar și cum să folosească informațiile de pe avizierul electronic UPosT, pe site-ul UPT sau al facultăților. A urmat și o prezentare a facilităților de care se bucură, adică cele de cazare, masă, bibliotecă sau bazele sportive ale UPT. Primele cinci săptămâni ale anului universitar vor fi cu predare online la Politehnica. Vor veni la cursuri doar doar studenții din anul I licență, de la facultățile de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, Mecanică, Management în Producție și Transporturi și Inginerie Hunedoara vor fi prezenți fizic în campusul UPT.

Apoi,  în săptămânile 6-9, respectiv 10-13, sunt prevăzute activități online și față în față, cu jumătăți de formații de studiu, alternativ. La festivitatea de deschidere a noului an universitar au fost prezenți și reprezentanți companiilor cu care UPT are parteneriate pentru practica studenților, realizarea proiectelor de licență, susținerea proiectelor didactice și angajarea studenților. Companiile au oferit premii si diplome.

LĂSAȚI UN MESAJ