DISTRIBUIȚI

Elevii vor fi studenți pentru două săptămâni în cadrul unui proiect pus la cale de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT). Proiectul se numește West Summer University (WSU) și se află la ediția a V-a. Tinerii care vor termina anul acesta clasa a XI-a mai au timp până în luna iunie să se înscrie la tabăra studențească.

Activitatea principală a proiectului este simularea procesului de predare, învăţare şi evaluare în universitate pentru un număr de 200 de elevi din toată ţara, care vor absolvi anul acesta clasa a XI-a. Bobocii vor merge la cursuri, seminarii şi laboratoare reprezentative, ca în anul I de facultate, susţinute de profesori şi doctoranzi. Pe lângă programul de educaţie formală oferit, tinerii vor avea parte și de activități de socializare, discuţii pe teme educaţionale, vor vedea filme și se vor distra alături de membrii OSUT.

WSU este un ajutor pentru elevii dezorientaţi cu privire la facultăţile între care au de ales pentru a-şi continua studiile la nivel universitar. Prin acest proiect, elevii de clasa a XI-a pot să experimenteze viaţa de student în facultatea pe care doresc să o urmeze și pot testa cursurile mai multor facultăţi din universitate, pentru ca în final să facă o alegere sigură.

Viitorii studenți se pot înscrie la Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Biologie, Chimie și Geografie, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Fizică, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Muzică şi Teatru, Facultatea de Sociologie și Psihologie și Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării. Proiectul se va desfășura în perioada 22 iulie– 5 august 2015, iar perioada de înscrieri se încheie în luna iunie.

Nicoleta POPA

LĂSAȚI UN MESAJ