La mijlocul celei de-a doua săptămână a acestui an școlar, conform datelor Inspectoratului Școlar Județean, numărul de elevi care sunt internați, carantinați sau izolați din cauza pandemiei este în creștere. Au apărut și câteva cazuri noi în alte unități școlare care nu au avut probleme, dar nu se impune deocamdată ca și alte școli să intre în scenariul roșu. Inspectorul școlar general Marin Popescu cere mai multe precauți din partea părinților.

Miercuri, 5 elevi din Timiș erau internați cu coronavirus, iar alți 268 sunt în carantină sau izolare deoarece sunt infectați, se află în situația asta cu familia sau au fost contacți ale unor persoane confirmate pozitive. În ceea ce privește personalul didactic și nedidactic din Timiș, șapte persoane sunt internate cu coronavirus la spital. Alți 92 de angajați din învățământ sunt în izolare sau carantină. Dintre aceștia, 84 sunt cadre didactice, care continuă predare cu ajutorul mijloacelor online. Alți doi sunt cadre didactice auxiliare, iar alți șase sunt din categoria personalului nedidactic.

În Timișoara, un singur elev cu coronavirus e internat, iar alți 191 sunt în carantină sau izolare. Dintre angajații din sistemul de învățământ internați în județ, cinci sunt din Timișoara, patru cadre didactice și o persoană din categoria personalului nedidactic. În carantină se află 58 de persoane care sunt fie personal didactic, fie nedidactic din Timișoara. În mediul rural, niciun elev nu e spitalizat cu covid-19 și un singur angajat al unităților de învățământ se află în această situație. 57 de elevi de la sate sunt în izolare, iar 19 angajați ai școlilor din învățământul rural sunt în aceeași situație.

În Timiș sunt cinci școli care se află în scenariul roșu. Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța este de la început în scenariul roșu din cauza lipsei de spațiu, iar alte patru școli au fost plasate, pe rând, în sistemul de predare exclusiv online deoarece au avut cazuri de coronavirus în rândul cadrelor didactice sau ale elevilor. Este vorba de Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu” Timișoara, Liceul teologic Penticostal Logos Timișoara, Școala Gimnazială din Bencecu de Sus, și clasele de liceu de la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Timișoara.

Recent, au apărut cinci cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor: două cazuri la Saravale, unul la Colegiul Tehnic I. C. Brătianu Timișoara, unul la Colegiul Național ”Ana Aslan” Timișoara și un caz la școala din Dumbrăvița. Deocamdată, nu se impun măsuri la aceste unități școlare, deoarece sunt primele cazuri înregistrate. În schimb, numărul cazurilor din rândul cadrelor didactice este în creștere la Liceul Logos. După infectarea unui alt cadru didactic, s-a ajuns la șase cazuri la liceul cu profil teologic.

Marin Popescu insistă ca părinții să respecte regulile pe timp de pandemie. ”La nivelul unităților de învățământ regulile se respectă foarte bine. Le-am mulțumit pentru efortul depus în această perioadă. Au trecut de la o zonă în care activitatea era suspendată și am revenit în unitățile de învățământ deschise. Din perspectiva părinților, regulile nu sunt respectate la intrarea și ieșirea de la școală. Ca atare, le-am transmis să le dea mesaje părinților pe grupuri și să afișeze mesaje”, a declarat Marin Popescu.

Inspectorul școlar general a mai precizat că a primit zece cereri de când a început anul școlar pentru a se renunța la masca în școli. În Timiș, în acest an școlar, avem 95.041 de elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ