DISTRIBUIȚI

Ministerul Educației și Cercetării a deblocat mai multe posturi din învățământ, la solicitarea structurilor din teritoriu. Asta înseamnă că, deși suntem în starea de alertă, se vor organiza concursuri pentru posturi, atât pentru personalul didactic, cât și nedidactic. Pentru județul Timiș, s-au deblocat 90% dintre posturile care erau vacante.

În mare parte, se va rezolva problema posturilor vacante din învățământul preuniversitar din Timiș, cu concursul pentru personal didactic, nedidactic și didactic auxiliar. ”La nivelul județului s-au deblocat 163 de poziții. 90% dintre solicitările unităților de învățământ pentru organizarea concursurilor au fost deblocate. Asta înseamna 163 de norme, posturi care au fost vacante și pentru care se va organiza concurs în perioada următoare. Ne-ar fi plăcut ca aceste deblocări să se fi întâmplat la începutul anului școlar pentru ca unitățile de învățământ să-și rezolve problema din perspectiva resurselor umane”, a declarat inspectorul școlar general Marin Popescu.

Posturile care vor fi scoase la concurs sunt foarte variate, de la posturi de portari, la pedagogi de internat, șoferi, informaticieni, contabili sau chiar muncitori de întreținere. De asemenea, în perioada următoare, se va organiza la nivel național, deci și în Timiș, o selecție pentru evaluatori profesioniști pentru examenele naționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ