DISTRIBUIȚI

Pandemia de coronavirus a reprezentat o piatră de încercare pentru toate spitalele din țările afectate de noul virus din lume, așadar, pentru aproape întreaga planetă. Mare provocare a fost asigurarea de echipamente de protecție, iar la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara, o mare parte din achiziții s-a făcut din donații.

Donațiile din sms-uri au însumat 426.000 de lei, sumă strânsă din 500.000 de mesaje, printr-o campanie publică derulată de Fundația Laurențiu Ciucur, care a trimis banii spre Asociația Doctor Victor Babeș. ”Vreau să mulțumesc prietenilor noștri de la Fundația Laurențiu Ciucur care au fost întotdeauna alături de noi. Ei au venit cu această idee minunată, de a ne ajuta la începutul pandemiei. A fost o adevărată gura de oxigen pentru spital. Datorită lor am reușit în prima fază să obținem banii pentru materialele sanitare, pentru echipamentele de care era atâta și atâta nevoie. Nu mai vorbesc de banii din care s-au cumpărat în primele săptămâni aparatură, măști sau combinezoane. Mi-aș dori, însă, să fi putut să mulțumesc personal fiecăruia dintre zecile de mii de oameni care au donat bani, prin apelurile telefonice pe care le-au dat. Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc și firmelor din întreagă țară care au făcut donații de ventilatoare, paturi și chiar ustensile medicale. Și cu toții au vrut să rămână anonimi, la fel ca și cei care, prin sms-ul trimis la un număr taxabil cu 2 euro, au contribuit la strângerea banilor folosiți exclusiv în lupta cu noul coronavirus”, spune Cristian Oancea, directorul spitalului.

Fundația avea și alte proiecte, dar după declanșarea pandemiei s-a concentrat pentru ajutorarea spitalului care tratează bolnavii de coronavirus. ”Nici un spital din lume nu a fost pregătit pentru o pandemie. Dar, datorită ajutorului dat de Fundația Laurențiu Ciucur, care ne-a pus la dispoziție baza de date și logistica necesară, dar și un număr unic special, am reușit să trecem cu bine peste primele săptămâni în lupta cu noul coronavirus. Este o legătură de suflet, veche, intre asociația spitalului nostru și Fundația Laurențiu Ciucur. Prietenii noștri de la una dintre cele mai cunoscute și implicate fundații din Banat și-au lăsat propriile proiecte deoparte și au venit alături de noi. La fel au făcut-o și miile de oameni din întreagă țară care, pe lângă mesajele de susținere pe care ni le-au trimis în toată acestă perioadă de lupta cu Sars-Cov 2, au ales să doneze bani pentru spitalul nostru prin apelul dat la un număr taxabil. Noi am încercat să nu îi dezamăgim și să câștigam cât mai multe bătălii pe frontul anticovid. Și până acum cred că am reușit. Mulțumim din suflet celui care a avut inițiativa acestui proiect, coordonatorul fundației, Zaharia Ciucur, omul care luptă de aproape 30 de ani pentru a aduce bucurie în ochii copiilor și tinerilor care suferă de Distrofie Musculară Progresivă Duchenne”, spune medicul Virgil Musta.

Banii din donații au fost folosiți exclusiv pentru pentru achiziția de echipamente, materiale de igienă și protecție, dar și programe de eficientizare a luptei împotriva noului coronavirus. Campania derulată de Fundația Laurențiu Ciucur s-a desfășurat sub sloganul ”Împreună suntem întotdeauna puternici!”

LĂSAȚI UN MESAJ