DISTRIBUIȚI

Între 23 și 27 septembrie are loc  Festival de Film Science Fiction și Fantasy din Romania, “The Galactic Imaginarium”, TGIFF. Evenimentul este organizat de Asociația pentru Educație Complementară (APEC), condusă de către Darius Hupov, iar Universitatea de Vest din Timișoara este principalul partener al evenimentului.

În contextul pandemiei, festivalul de film se desfășoară în regim online și drive-in. ”Suntem entuziasmați pentru că am reușit să contribuim la pregătirea unui festival internațional de film Science Fiction și Fantasy, genuri extrem de bine receptate de către tinerii studenți și nu numai de ei. Echipa de organizare a TGIFF i-a integrat foarte bine pe cei 12 studenți de la Litere, din UVT, care au realizat practic întregul efort de realizare a traducerilor pentru filmele din festival. Lor țin să le mulțumesc personal, regăsesc în pasiunea cu care studenții UVT au participat ca voluntari la aceste pregătiri un semn al talentului lor viu și un viitor frumos al implicării lor alături de lumea filmului din Europa. Am primit din partea echipei de organizare TGIFF mulțumiri calde pentru sprijinul acordat de către studenți și de către administrația UVT, ne bucurăm pentru că implicarea oferită este atât de bine apreciată. Iată-ne că suntem în zilele primei ediții ale acestui festival, o bucurie și un nou eveniment original marca UVT & APEC”, a declarat rectorul Marilen Pirtea.

Duminică de la ora 20 va avea loc gala de premiere a festivalului, care va putea fi urmărită online. Din studioul UVT-TV, vor prezenta, Irina Margareta Nistor, , președinta juriului TGIFF , și Sorin Ciutacu, lector la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie. Vor participa invitatul de onoare al festivalului, Miltos Yerolemou, invitații speciali, membrii juriului festivalului și deținătorii biletelor de acces general. Gala va beneficia de traducerea simultană făcută de Eliza Claudia Filimon, Andreea Ghercă și Andrea Putnoky, toate trei studente la Litere.

Iată și studenții implicați în prima ediție a festivalului: Spîrlea Cristian (Facultatea de Arte si Design), Șerban Diana Elena, Argetoianu Cristina, Calotă Denis, Cîrcu Andreea, Cosma Alexandru, Duciuc Adrian, Ghercă Paula, Graszl Bianca,  Lucaci Theodora, Meteș Ciprian, Panduru Cristina, Putnoky Andreea, Siuiu Claudia, Szabo Ede (Facultatea de Litere, Istorie si Teologie), Ilinca Iulia (Facultatea de Știinte Politice, Filosofie si Științe ale Comunicării), Beniuga Andreea (Facultatea de Educație Fizică și Sport),  Radu Jessica (Facultatea de Drept),   Rus Ana Maria Bianca, Sorincău Patricia, Udișteanu Iuliana (Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor),  Stroia Lucian, Todor Rafael, Zorilă Diana (Facultatea de Sociologie și Psihologie).

 

LĂSAȚI UN MESAJ