DISTRIBUIȚI

Sâmbătă are loc derby-ul dintre ASU Poli și Ripensia. Cum sezonul actual de Liga 2 va fi unul fără retur, e singurul meci al sezonului regulat, iar alb-violeții sunt gazde. Meciul se va juca pe Știința, unde actualul antrenor al Ripensiei revine ca adversar.

Cosmin Petruescu a vorbit despre obiectivele diferite, probabil pentru a lua presiunea de pe elevii săi. ”Va fi un meci interesant între două echipe, între două cluburi cu proiecte diferite, diametral opuse. Cel al Politehnicii bazat pe jucători cu experiență, unii dintre ei trecuți de prima tinerețe, dar care nu și-au spus ultimul cuvânt în fotbal, lucru confirmat de ei până acum. Un proiect care își dorește rezultate imediate, spre deosebire de Ripensia, care are un proiect de viitor, pe termen mediu și lung, bazat pe jucători tineri, de perspectivă, unde pe lângă rezultatele sportive, pe care e normal să ni le dorim, pune accent pe rezultatele ce țin de organizare, funcționare și dezvoltare a clubului și echipei în special”, a spus Petruescu.

Tehnicianul spune că nu e un meci special pentru el. ”Din punctul meu de vedere, nu va fi un meci special și nici nu reprezintă un avantaj faptul că am antrenat acolo. La ora actuală în prima echipă se regăsesc maximum patru jucători pe care i-am avut eu sub comandă când antrenam Politehnica. Deși sunt proiecte diferite, cred că va fi un joc deschis oricărui rezultat. În ceea ce privește echipa, sperăm să nu se repete greșelile pe care le-am făcut în debutul de campionat și să dăm dovadă de maturitate. Ne dorim să facem un joc bun și să obținem un rezultat pe măsură”, a spus ”Conferențiarul”. Petruescu nu crede că gazonul va fi o problemă, deși pe Știința a avut loc cursul festiv al UPT recent.

Ca problemă de lot, Cosmin Gladun e incert. Așadar, postul de fundaș stânga, unde clubul folosea jucător Under, e o problemă, pentru că titularul Alexandru Benea are ruptură de menisc. Rămâne de văzut ce jucători Under vor fi în teren, căci portarul Ștefan Dobre și-a pierdut pe moment postul de titular. Înainte de meci a vorbit tot George Păduraru. ”Ei au avut un început foarte bun de campionat. Au o echipă foarte bună, cu cu jucători buni. În special apărarea este punctul lor forte. Noi am avut un început greu, cu acele rezultate mai puțin plăcute. Dar acum, după victoria de sâmbătă avem un moral mai bun. Suntem încrezători. Ne trebuia o victorie pentru a ne ridica moralul. Atmosfera din vestiar este alta”, a precizat Păduraru.

Meciul de sâmbătă începe la ora 11 și nu va fi televizat.

LĂSAȚI UN MESAJ