DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a declarat, în preajma alegerilor locale, că o parte dintre intelectualii Timișoarei îl contestă deoarece nu le-a permis să prospere pe seama Asociației Timișoara 2021 Capitala Europeană a Culturii. Edilul a găsit acum momentul să spun că și din acest motiv, primăria înființează o altă structură care să preia din atribuțiile de gestionare a exercitării titlului, moment amânat pentru 2023 din cauza pandemiei de coronavirus.

Robu nu i-a menajat deloc pe cei care în ultimul timp l-au contestat și l-au susținut public pe Dominic Fritz. ”Vin unii care sunt mari intelectuali ai orașului, scriitori fără scrieri. Ce au făcut ei în viață să se considere elita Timișoarei? Au venit în fața mea după câștigarea titlului de capitală europeană a culturii, la care nu au contribuit, ba dimpotrivă, au creat piedici, și au încercat să mă vrăjească. Eram prieten cu ei, chiar am fost la mulți acasă.  Au crezut că sunt omul care să le deschidă portița să pună mâna pe bani! Au vrut să se înfrupte. Când am transferat atribuțiile spre aparatul primăriei, la o instituție sub o legislație specială, cu controale riguroase, ei și-au dat seama că nu se mai poate. Nu le-am creat un culoar ca să pună mâna pe bani. Acolo sunt alte reguli decât la un ONG, fie și de utilitate publică. Ce era de făcut? Hai să căutăm salvatorul. Și au găsit salvatorul. Sunt, desigur, ironic. Așa sunt acești intelectuali, după bani fără muncă”, a declarat Robu.

Edilul spune că relația lui personală cu cei care l-au atacat este compromisă total. ”Sunt foarte pornit să nu îi mai primesc în viața mea niciodată. Chiar dacă unii au o valoare profesională, moralmente, sunt nu zero, ci la minus. Sub orice limită au coborât în ochii mei!”, a mai spus Robu.

foto: Constantin Duma, Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ