Romulus Buia revine la Timișoara și se alătură celor de la ACS Poli. Clubul din Liga 3 a reușit să-l convingă pe fostul atacant din vremurile bune alb-violete să se alăture staff-ului condus de antrenorul principal Silviu Bălace.

Buia are 50 de ani și a mai jucat, pe lângă Poli, pe meleagurile natale, al Baia Mare, dar și la Universitatea Craiova, Sportul Studențesc sau Dinamo. de asemenea, a fost antrenor în ultimii ani la Baia Mare și Comuna Recea. După câțiva ani în care a revenit cu tot cu domiciliu în Maramureșul natal, Buia a revenit la Timișoara, iar foștii prieteni au apelat la el. ”Am revenit în Timișoara. Am stat 12 ani în Timișoara după ce am venit la Poli și cinci ani la Baia Mare. Acum m-am întors. M-am întâlnit cu foștii colegi, Silviu Bălace, Răzvan Ionilă, Mușat. Ei mi-au propus să vin la club”, ne-a declarat Buia.

Noul director tehnic a fost anunțat oficial de club, pe site, dar deocmdată, actele s-au semnat. Buia spune că nu va sta pe banca echipei, dar va însoți formația la meciuri, mai ales că noile serii de Liga 3 implică deplasări foarte scurte. Deocamdată, nu și-a împărțit exact atribuțiile cu Silviu Bălace. ”Astăzi merg la meciul cu Lipova. Nu am semnat încă. Luni semnez contractul”, ne-a mai spus Buia.

Situația celor de la ACS Poli a rămas incertă. Sosirea pandemiei și oprirea activității instanțelor a făcut ca și termenul pentru aprobarea planului de reorganizare sau intrarea în faliment a ACS Poli să fie amânat. De asemenea, înghețarea sezonului a menținut echipa în Liga 3. Totuți, premisele de viitor nu par grozave, dar Buia nu se teme că a venit la un club care se va desființa în curând. ”Nu cred că se va desființa deocamdată”, a mai spus fostul atacant.

Altfel, în trecut, Buia a fost pe listele pentru antrenori la ASU Poli, dar nu s-a ajuns niciodată la negocierea directă.

foto: Prosport

LĂSAȚI UN MESAJ