DISTRIBUIȚI

ASU Poli este gazda derby-ului cu Ripensia din sezonul regulat al Ligii 2. Partida se va juca pe Știința, în condiții pandemice, cu puțini oameni efectiv în tribune. Se anunță o vreme ploioasă la ora partidei, iar acest lucru poate să niveleze și mai mult diferențele din clasament dintre cele două echipe.

Poli îi are indisponibili pe Vidrăsan și Jurj, dar revine Ignea. Săptămâna aceasta au avut probleme și Popovici și Plazonja. Benga știe că meciurile directe sunt imprevizibile. ”Chiar dacă începuturile au fost diferite ca rezultate sau număr de puncte, consider că mâine va un meci echilibrat și nu o spun doar ca să mă aflu în treabă. Cei de la Ripensia vor fi cu siguranță mai motivați decât la alte meciuri. Le-am transmis asta toată săptămâna jucătorilor și ei sunt conștienți că trebuie să tratăm meciul cu foarte mare atenție pentru că tot timpul, derby-urile locale sunt imprevizibile. Ei au filosofia lor, pe care eu nu vreau să o analizez. Din punctul meu de vedere nu au făcut meciuri foarte rele. În multe momente au controlat jocul și cu Craiova, și cu Petrolul. Au câștigat apoi cu Bacăul o echipă care chiar dacă nu are niciun punct, e un adversar greu, nu e ușor să câștigi contra lor.  Ripensia e pe un drum bun și mâine va fi un meci echilibrat. Noi ne dorim bineînțeles să câștigăm și cu siguranță vom da totul pe teren. Ne dorim foarte mult victoria și sperăm ca prin toate mijloacele să o obținem”, a spus antrenorul Octavian Benga.

Poliștii consideră că nu au un mare avantaj cu statul de gazde, în condițiile în care nu se permite accesul spectatorilor. Rămâne de văzut cum va rezista terenul, după ce duminică, pe Știința, a avut loc cursul festiv al Universității Politehnice. ”Nu mă aștept la un meci închis pentru că nici cei de la Ripensia nu au nimic de pierdut. Nu cred că va fi vreo echipă care să nu-și dorească să câștige mâine. Se joacă fără spectatori, nu e niciun avantaj. Era un avantaj pentru noi dacă se juca cu suporteri. Ripensia joacă, practic, acasă, ca și noi. Se vor echilibra forțele în teren. Antrenorul sigur ne-a urmărit și cu siguranță va fi motivat să câștige acest jos. Terenul a fost puțin afectat, dar s-a încercat în aceste zile să-l îmbunătățim pentru a avea o suprafață de joc care să nu afecteze jocul de mâine ”, a mai spus Benga.

În clasament, Poli e pe locul 5, iar Ripensia, cu un meci mai puțin, e pe 18. Dorin Codrea e convins că dacă colegii vor pune osul, Poli va obține victorie. ”Ne așteaptă un derby local unde se nu va ține cont de poziția în clasament sau forma actuală. Însă noi nu avem altă variantă decât victoria. Sunt sigur că dacă vom munci ca la celelalte meciuri, vom câștiga. Am câțiva prieteni și foști colegi la Ripensia și ei vor da totul pentru a obține cele puncte, însă le va fi greu, a spus Codrea.

Meciul de pe Știința începe sâmbătă la ora 11 și nu va fi televizat.

LĂSAȚI UN MESAJ