DISTRIBUIȚI

Vineri, polițiștii de la Sectorul Poliției de Frontieră Jimbolia au prins trei migranți și călăuza lor la scurt timp după ce au pătruns pe teritoriul României. Cei trei cetățeni care au sperat să intre în țara noastră aveau interdicție de a intra în spațiul Schengen.

Polițiștii de frontieră i-au prins pe cei trei dimineața, în jurul orei 6,30, când desfășurau o acțiune de combatere a migrației ilegale. Grupul de patru bărbați a trecut ”frontiera verde” și au fost opriți la 2000 de metri de granița cu Serbia. În urma verificărilor efectuare a reieșit că bărbații au vârstele cuprinse în 25 și 29 de ani. Trei dintre ei sunt albanezi și au declarat că voiau să ajungă în vestul Europei cu ajutorul sârbului, întrucât aveau interdicție de a intra în spațiul Schengen. Fiecare albanez i-a plătit 600 de euro sârbului pentru a le fi călăuză.

În speță au început cercetările pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. Sârbul care le-a fost călăuză celor trei albanezi a fost reținut pentru 24 de ore și este dus astăzi la tribunal, cu propunere de arestare preventivă, pentru infracțiunea de trafic de migranți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ