DISTRIBUIȚI

Tot mai multe echipe sportive încep să aibă cazuri de infectare cu coronavirus. Până la urmă, noul virus a ajuns să afecteze și competițiile de rugby, care s-au reluat de câteva săptămâni. SCM Timișoara este prima echipă afectată.

Clubul a făcut testarea săptămâna aceasta, pentru startul în Cupa României. Mihai Lazăr, experimentatul jucător care a evoluat mai mulți ani în Franța, a fost singurul confirmat pozitiv. Trebuie spus că clubul nu a anunțat acest lucru. Cu un singur caz și restul lotului cu rezultate negative,  echipa urma să plece în deplasarea de la Cluj, deoarece aveau primul meci din competiție cu Universitatea. Totuți, jocul programat duminică nu va mai avea loc și a fost amânat. Alți jucători au acuzat simptome și nu e exclus să aibă și ei coronavirus, întrucât în primele zile de la infectare la nivel mondial se știe că testele pot ieși negative.

Federația a fost de acord cu amânarea. ”În dimineața plecării programate la Cluj  Napoca, pentru a disputa meciul de Cupa României, câțiva jucători ai echipei SCM Rugby Timișoara au anunțat anumite stări ce pot fi asociate cu simptomatologia asociată infectării cu virusul Covid 19. Ținând cont că în zilele precedente un jucător (n. n. Mihai Lazăr) a avut rezultat pozitiv la testarea obișnuită a echipei, conducerea clubului s-a consultat cu personal medical din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, pentru a preveni dezvoltarea unui focar și pentru protejarea celorlalți competitori. După aceste consultări, cu acordul federației Române de Rugby și a echipei din Cluj, s-a amânat meciul programat duminică, 27 septembrie, anulându-se deplasarea. În conformitate cu metodologia de testare, întregul lot a fost programat pentru a fi testat marți 29 septembrie”, a declarat directorul clubului Vasile Rușeț.

LĂSAȚI UN MESAJ