DISTRIBUIȚI

Liberalul Alin Nica, favorit din sondaje, a câștigat funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș fără prea mari emoții, urmat de Cristian Moș și abia pe locul trei de fostul șef al județului, Călin Dobra. Fostul primar din Dudeștii Noi a avut mai mult decât dublu decât candidatul de pe locul doi.

Alin Nica a postat rezultatele după numărarea voturilor din 99,16% dintre secții. După numărare, Nica a adunat 40,28% dintre voturi. La mare distanță este candidatul USR-PLUS, Cristian Moș, cu 19,96% dintre voturi, iar pe locul trei este Călin Dobra, cu 18,71% dintre voturi. Ceilalți candidați au obținut procente infime: Adrian Pau – 4,44%, Titu Bojin – 3,65%, Cristian Brâncovan – 3,55%, Cornel Sămărtinean – 3,39%.

Nica a ținut și să-l felicit pe noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz. Probabil din greșeală, i-a scris însă eronat numele! ”Mulțumesc tuturor susținătorilor pentru această victorie fantastică. Îl felicit pe Dominik Fritz pentru victoria în alegeri. Vom avea mult de lucru în beneficiul cetățenilor din Timiș și Timișoara”, a scris Alin Nica pe pagina sa de Facebook.

Călin Dobra a fost cel care l-a felicitat pe Alin Nica, cel care îi preia funcția. ”Dragi timișeni, Mulțumesc celor care au fost la vot, un act democratic, de care România are nevoie. Vă mulțumesc și vouă, celor care m-ați votat pe mine, politicianul și omul, Călin Dobra! Viața îți oferă lecții importante și învățăm să ne adaptăm la orice situație. Îmi place să cred că acest rezultat mă va ajuta ca să obțin, în viitor, noi succese. Sunt un om optimist, dar și extrem de muncitor. Felicitări, Alin Nica! Acum, e momentul să arăți cât de tare iubești județul aceasta și ce poți face altfel pentru el. Ai zeci de proiecte începute, trebuie doar finalizate! Succes!”, a precizat Dobra.

Cel mai probabil, Alin Nica va deveni noul președinte al filialei Timiș a PNL. De altfel, în campania sa, a și bătut șaua să priceapă iapa, cu mesajul „PNL este partidul tinerilor”. Alin Nica are 39 de ani, iar Robu, 65.

foto: facebook.com/alinnica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ