DISTRIBUIȚI

Alianța USR-PLUS a câștigat patru mari primării ale României: București, Timișoara, Brașov și Bacău. Tot patru primării au obținut și în Timiș: cea din Timișoara, câștigată de Dominic Fritz, Dumbrăvița, câștigată de Horia Bugarin, cea din Cenad, câștigată la 25 de ani de Andrei Tița, și cea din Foeni, câștigată de Saveta Moldovan.

Chiar dacă aparent nu pare foarte mult,mai ales că USR-PLUS nu a luat niciun consiliu județean la nivel național, pentru cei din alianță este un lucru important. ”Avem patru vârfuri de lance care au reușit să câștige primăriile și consiliile locale. Până acum eram un partid care nu a avut primari în funcție. Am reușit să câștigăm reședința de județ, Dumbrăvița, Cenadul și Foeniul. Consilierii USR-PLUS vor vota proiecte care vor fi în folosul cetățenilor. Suntem aici să demonstrăm și vom demonstra în jumătate de an că suntem altfel”, a precizat președintele filialei Timiș, Cristian Moș.

Dominic Fritz spune că va exista o colaborare foarte bună între Primăria Timișoara și Primăria Dumbrăvița. Germanul spune că cele patru reședințe de județ luate de USR-PLUS sunt un semnal pentru țară. ”Dumbrăvița a scăpat de PSD , care oricum a fost o anomalie pentru acea zonă din jurul Timișoarei. Împreună cu Horia vom face o echipă bună și vom dezvolta Timișoara ca o zonă metropolitană și un pol de creștere. Eu sper ca victoria din Timișoara și din orașe precum București, Brașov și Bacău vor fi o avertizare foarte clară pentru toți cei care cred că pot câștiga alegerile cu tot felul de șmenuri și șmecherii”, a spus Fritz, primarul ales al Timișoarei.

Horia Bugarin a subliniat că Dumbrăvița este, poate, principalul fief al voturilor USR-PLIUS din județ. ”Sunt profund impresionat de ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri. Din 2016, când filiala Timiș nici măcar nu era constituită, în Dumbrăvița ama vut cele mai multe voturi pentru parlamentare. Acest tredna continuat. Am avut cel mai mare scor la europarlamentare, ama vut cel mai mare scor în Turul 1 la prezidențiale și am dovedit că se vrea o schimbare”, a punctat Bugarin, primarul ales al Dumbrăviței.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ