DISTRIBUIȚI

În județul Timiș, șapte unități d eîmvățământ fac cursuri în scenariul roșu, dar Școala Gimnazială nr 19 ”Avram Iancu” din Timișoara va ieși din această încadrare în cursul zilei de astăzi. Majoritatea unităților de învățământ din Timiș fac cursuri în scenariul galben, cel hibrid.

În Timișoara sunt trei unități cu această problemă. Pe lângă Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu”, chiar prima unitate învățământ trecută în scenariul roșu după ce trei învățătoare s-au infectat cu coronavirus, în același scenariu cu predare doar online mai sunt clasele IX-XII de la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil”, dar și Liceul Teologic Penticostal Logos, ambele unități, cu cazuri de îmbolnăvire. De asemenea, și Școala specială Speranța e în scenariul roșu, dar din cauza lipsei de spațiu. Alte unități de învățământ din județ care sunt în scenariul roșu sunt Liceul din Periam, Grădinița din Giarmata și Școala din Bencecu de Sus.

Inspectorul școlar general Marin Popescu a anunțat că în cursul zilei de azi, Școala Generală nr. 19 va ieși din scenariul roșu. De asemenea, pentru școala din  Valcani, s-a trecut de la scenariul galben la cel verde, deoarece rata de infectare din localitate a scăzut de la 5 la 3 cazuri la 1000 de locuitori. În județ, 26.624 de elevi fac cursuri online, din peste 95.000. Trei elevi sunt la spital cu coronavirus, iar alți 276, în carantină sau izolare. La spital sunt zece angajați ai unităților de învățământ, cinci cadre didactice și alți cinci, membri ai personalului nedidactic. În carantină se află 79 angajați, iar 14 sunt înlocuiți la nivelul unităților de învățământ.

În ceea ce privește Timișoara, 17.546 de elevi fac cursuri online, din cei peste 48.000. Doar 26 de unități de învățământ învață în scenariul verde. Un elev din Timișoara este internat astăzi cu coronavirus, iar alți 183 sunt în izolare. În spital cu covid-19 se află patru cadre didactice și două persoane angajate ca personal nedidactic. În izolare sunt alte 53 de cadre didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ