DISTRIBUIȚI

Mașinile electrice sau hibrid câștigă tot mai mult teren, iar toți cei care și-au achiziționat astfel de autoturisme fac o economie semnificativă față de prețul carburantului clasic. Timișoara are deja câteva stații, inclusiv unde se poate încărca gratuit, iar o astfel de stația va apărea și la Lugoj.

Stația de încărcare a mașinilor electrice va fi la magazinul Penny din Municipiul de pe Timiș. Acest lucru se va realiza în cadrul unui proiect al E.ON Energie România. Compania are în proiect să facă 19 astfel de stații în România, iar pe 18 le-a făcut deja, astfel că cea din Lugoj va fi ultima. ”Până acum, E.ON Energie România a montat 18 stații: Iași, Tg. Frumos (jud. Iași), Cristești  (jud. Iasi), Roman (jud. Neamț), Piatra Neamț, Tașca (jud. Neamț), Gheorgheni (jud. Harghita), Sovata (jud. Mureș), Târgu Mureș, Bacău, Suceava, Adjud (jud. Vrancea), București (3 stații), Râmnicu Vâlcea, Constanța și Fundulea. Ultima stație de încărcare prevăzută de E.ON Energie România în cadrul proiectului NEXT-E urmează a fi instalată până la sfârșitul acestui an în Lugoj, jud. Timiș, în cadrul unui parteneriat cu PENNY”, transmite E.ON.

Montarea stațiilor electrice face parte dintr-un proiect mai amplu NEXT-E, în care sunt parteneri și cei de la Mol România, care au în proiect să facă 21 de astfel de stații. proiectul este cofinanțat din fonduri europene. Proiectul presupune 40 de stații pe trei rute foarte circulate din țară noastră: Suceava-Bacău-Călărași, Constanţa-Bucureşti-Timişoara şi Iaşi-Târgu Mureş–Alba Iulia. Stația din Lugoj face parte din drumul dintre Constanța și Timișoara.

A 18- stație făcute de E.ON e la Fundulea, județul Călărași.  Staţia de încărcare de la Fundulea are o putere maximă de 77 kW. Astfel, timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie. În locaţie este instalată o staţie de tip fast charge 1×50 kW (curent continuu conectori CCS sau CHAdeMO) + 1×22 kW (curent alternativ conector Type 2), ce beneficiază de 2 locuri de parcare.

LĂSAȚI UN MESAJ