DISTRIBUIȚI

Elevii de la Liceul de Arte Plastice vor face și ei, cel mai probabil, cursuri online, fără să aibă probleme cu cazurile de coronavirus în unitatea de învățământ. Decizia este luată deoarece nu se mai poate învăța în șantierul de la școala din Modern, fostul Liceu UMT, pentru care lucrările au început mult prea târziu. 

Marea problemă era la toaletele din școală. ”Astăzi probabil vom aproba în ședința de Consiliu de Administrație ca acolo cursurile să fie suspendate. Primăria a început lucrările în urmă cu două săptămâni. Nu s-au finalizat toate lucrările, mai ales schimbarea țevilor de apă. Trebuie să ne gândim și la contextul delicat în care se desfășoară procesul didactic, elevii se plimbă pe coridoare, sunt muncitori pe acolo. A trebuit să sistăm activitatea acolo cât mai e nevoie. Vom trece în mediul online. Toaletele nu erau finalizate la începutul anului școlar. Din 14 am încercat să ducem măcar elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, dar condițiile nu sunt propice pentru așa un context delicat”, a precizat inspectorul școlar general Marin Popescu

La Liceul de Arte Plastice învață 515 copii. Cursurile se vor ține din nou în scenariul aprobat epidemilogic după ce se termină lucrările. Mai mulți reprezentanți ai școlii au semnalat problema toaletelor, care sunt pur și simplu într-o situație dezastruoasă. Primarul încă în funcție, Nicolae Robu, a declarat săptămânile acestea că cei de la Liceul de Arte Plastice nu au anunțat la timp ce probleme au, dar că totul se va remedia. Probleme ar fi apărut după ce școala ar fi rămas fără director.

Liceul de Arte Plastice a ajuns în fosta clădire a Grupului Școlar Tudor Tănăsescu, fostul Liceu UMT, care a fost comasat cu fostul Liceu Energetic, Colegiul Tehnic ”Regele Ferdinand”. anterior, o vreme, școala funcționat în clădirea Colegiului Tehnic de Vest din cartierul Iosefin. Elevii, părinții și profesori s-au plâns că au fost duși alături de cei de la fostul Grup Școlar de Construcții-Montaj, air la un moment dat, un tavan s-a și prăbușit într-o sală de clasă.

Liceul de Arte Plastice s-a mutat din clădirea din centru, fostul Liceu Israelit, deoarece primăria plătea 30.000 de euro chirie lunară Fundației Caritatea. Nicole Robu a considerat că suma e imensă, mai ales pentru starea în care se afla clădirea, și a decis să spună Stop.

LĂSAȚI UN MESAJ