DISTRIBUIȚI

Inspectoratul de Poliție Județean anunță că din 30 septembrie până în 24 decembrie va desfășura o campanie în mediul rural. ”Sate în siguranță” își propune să învețe locuitorii din mediul rural din județ cum să se ferească de hoți sau cum să nu fie victimele unor incidente violente.

De campanie se ocupă polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu Oficiul Poștal Român – Poșta Romană Timișoara. Reprezentanții poliției vor avea în acest sens întâlniri cu reprezentanții autorităților locale, adică ai primăriilor, consiliilor locale, societăţilor comerciale, cultelor religioase, instituţiilor de învăţământ, O.N.G – urilor şi ai altor instituţii şi organizaţii cu potenţial în prevenirea criminalităţii. Scopul este conștientizare beneficiilor prevenției, dar și informare despre metode de asigurare a ordinii şi liniştii publice, precum  paza comunală, pază specializată, voluntari, campanii de informare a populației.

Cei de la poliție vor merge și în școli pentru informarea elevilor și cadrelor didactice. Se vor face și informări ale oamenilor din poartă în poartă. De asemenea, cu Poșta Română, se vor distribui 9000 de pliante în tot județul Timiș. Timișenii vor fi sfătuiți să evite certurile cu vecinii, inclusiv consumul de alcool, să nu se deplaseze noapte în locuri neiluminate, să evite locurile mai puțin circulate, dar și să fie atente la persoanele care încearcă să le vândă diverse bunuri. Pentru anexele gospodărești se fac recomandări care să limiteze furtul de păsări și animale. Anexele trebuie să fie bine iluminate, se recomandă existența unui câine de pază, alegerea cu atenție a paznicilor, dar închiderea cu yale și lacăte a anexelor gospodărești.

De asemenea, sătenii din județ vor fi sfătuiți să nu vorbească public despre sumele de bani sau obiectele de valoare din casă, să îți asigure iluminatul locuinței, paza materialelor și a sculelor la construcția unei noi locuințe, utilizarea de sistem antiefracție și de supraveghere video performante, dar și să evite primirea în curte a persoanelor care vor să vândă diverse bunuri.

LĂSAȚI UN MESAJ