CSC Ghiroda și Giarmata Vii a învins cu 4-2 pe CSC Dumbrăvița în meciul din turul III al Cupei României, un adevărat derby al echipelor de Liga 3 care provin din comunele periurbane bogate din jurul timișoarei.  La pauză au condus elevii lui Sorin Bălu, dar gazdele au reușit să întoarcă scorul.

Partida s-a jucat după ce Timișoara și împrejurimile au fost în cod portocaliu de ploi, iar acest lucru și-a lăsat impactul puternic pe terenul de joc, care în multe porțiuni, a semănat mai mult cu orezărie. Mai ales în prima repriză, apa sărea puternic din iarbă când mingea era atins mai în forță. De altfel, primul gol s-a marcat aproape din greșeală. În minutul 40, Adrian Ștefan a marcat, la o fază la care de fapt a vrut să centreze.

După 0-1 la pauză, din minutul 47, Răzvan Pițigoi a reușit să înscrie, cu o reluare bună din 6 metri. Diferența a crescut pentru gazde în minutul 63, după un șut cu pământul al lui Cosmin Mancaș. Soarta partidei a părut pecetluită din minutul 79, când Pădurariu a marcat după ce portarul a repins un prim șut al lui Kayondo. Peste trei minute, s-a fcut 3-2, după golul din voleu a lui Andrei Precup, iar ultimul gol l-a marcat în prelungiri Kayondo.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Oct. Moșoarcă – R. Mureșan, Mancaș, D. Ciobanu, Saizu, Kayondo, S. Costea, Pițigoi, Bocșan, Fl. Vlădia, Poparadu (cpt.). Au mai intrat: Pădurariu, Andreca, Precup.

CSC Dumbrăvița: Mikos – Mih. Udrea, Bg. David, Ed. Soare, Coroiu, Jichici, Fertu, Ad. Ștefan, Rz. Andrei, Mura, M. Enciu (cpt.). Au mai intrat: Pițuc, Podină, Chitescu.

Ghiroda a avut ca obiectiv să ajungă în turul IV, unde nu își doresc neapărat un adversar anume. ”Sunt foarte, foarte bucuros că băieții au reușit calificarea. A fost obiectivul clubului și cu siguranță așteptăm cu nerăbdare meciul cu o potențială divizionară B. Nu-mi doresc niciun adversar anume. oricine vine, vom încerca să ne facem jocul, așa cum încercăm la fiecare meci. Suntem o echipă care încercăm să pasăm. având în vedere terenul, am încercat să jucăm mai mult direct, mai ales în prima repriză, când am pierdut mai multe mingi foarte ușor. Dar, cu toate acestea, cred că jocul a fost unul de disputat, cu faze de poartă, și am mulțumit publicul prezent”, a declarat antrenorul echipei, Vlad Bura.

Sorin Bălu spune că Dumbrăvița se concentrează mai mult pe campionat. ”Eu spun că echipa noastră a făcut o primă repriză excelentă, în care a și condus pe tabela de marcaj. În repriza a doua am intrat inexplicabil ușor neconcentrați în teren, deși la pauză eu am cerut altceva. Din păcate, am început repriza a doua de la 1-1, nu de la 0-1 pentru noi, după care am luat niște goluri pe greșeli de-ale noastre de poziționare, de marcajIată-ne că în final am pierdut, Nu facem un caz din această înfrângere, pentru că nu Cupa este marele nostru obiectiv, deși nu aș vrea să caut scuze că așa am dorit să pierdem. Nu. Dacă mergeam cu victoria era foarte bine. Dar nu Cupa este obiectivul nostru, ci campionatul. Dar vreau să felicit gazdele, au obținut victoria. E meritată după aspectul jocului din repriza a doua. Paradoxal, băieții mei au făcut o primă repriză foarte bună, aua vut o atitudine extraordinară. Au pus și în practică câteva trasee de atac pe care noi le antrenăm în ciclul săptămânal. Am li fructificat unul dintre ele. Însă în repriza a doua s-a văzut lipsa ritmului la anumiți jucători pe care i-am folosit noi astăzi”, a spus Sorin Bălu.

Turul iV din Cupa României va fi peste două săptămân. În această fază vor intra și ASU Poli și Ripensia.

LĂSAȚI UN MESAJ