USR-PLUS a desemnat un grupă de nouă membri marcanți ai partidului și anunță startul necogierilor cu PNL. Cel mai probabil, vor fi alianțe atât la nivel de consiliu județean, dar și în primăriile din județ.

Pentru aceste negocieri, de la USR-PLUS se ocupă: Dominic Fritz -primar ales al Timișoarei, Horia Bugarin – primar ales Dumbrăvița Cătălin Drulă, deputat USR de Timiș, Cristian Moș -președinte USR Timiș și consilier județean ales, Raul Olajos -președinte Plus Timiș și consilier județean ales, Bianca Luca – consilier județean ales, Dan Reșitnec – președinte USR Timișoara și consilier local ales Timișoara, Ruben Lațcău – consilier local ales Timișoara, Sorin Sipoș – membru în Biroul Județean al USR Timiș.

Fritz vrea să se instaureze o meritocrație pe bune în Timiș. ”Ne dorim ca semnalele de primenire internă transmise de noua conduceri locală a PNL să nu fie doar de conjunctură pentru că primul punct de discuție va fi performanța și meritocrația în administrație. Vom insista ca, de acum înainte, toate angajările în posturi de mare responsabilitate să fie făcute prin concursuri reale între candidați cu CV-uri solide și bună reputație în comunitate, morală și profesională. Alianța USR PLUS și eu personal am primit voturi pentru că ne-am angajat să rupem cu vechile practici ale tranziției și acest punct este nenegociabil”, a spus Dominic Fritz.

Noul primar al Timișoarei spune că vrea să discute cu liberalii prioritățile de dezvoltare ale Timișoarei. ”Vom discuta cu reprezentanții PNL o reformă a instituțiilor din administrația publică locală pe criterii de eficiență și transparență și sperăm să ne fie partneri în acest proiect, care ar putea să facă din Timișoara și Timiș un model de administrație pentru România. Vom încerca să ajungem cu PNL la un acord asupra proiectelor importante pentru Timișoara: un sistem modern de mobilitate urbană, prioritizarea cartierelor Timișoarei, un nou spital municipal, protejarea și extinderea spațiilor verzi, crearea cadrului pentru dezvoltarea industriilor inovatoare și a sectorului creativ”, a mai declarat germanul.

Cristian Moș cere și o depolitizare a funcțiilor. ”Venim cu echipe de profesioniști, oameni care au activat în mediul privat și internațional, în condiții de maximă competitivitate. În campania electorală le-am cerut cetățenilor o singură șansă, iar acum că am primit-o suntem pregătiți să facem facem politica pe care timișenii o așteaptă de atâta timp. Depolitizarea funcțiilor publice nu este negociabilă, este o necesitate urgentă pe care suntem gata să ne-o asumăm și avem această așteptare și din partea celor de la PNL.În lunile ce vor urma cu siguranță toți cei care ne-au oferit votul și încrederea pe 27 septembrie, se vor convinge că ne-am bazat întreaga campanie electorală doar pe promisiuni realizabile și realiste și nu vom face rabat de la principiile de integritate pe care USR PLUS le are”, a punctat Moș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ