DISTRIBUIȚI

USR-PLUS și-a definitivat lista de candidați pentru alegerile parlamentare programate la data de 6 decembrie. Partidul mizează pe faptul că va ajunge inclusiv la guvernare, cel puțin așa a declarat liderul din Timiș, Cristian Moș, și spune că în Parlament va pune accent pe proiecte legislative ce țin de ”curățarea” funcțiilor publice, depolitizare, digitalizare și reducerea numărului de parlamentari.

Lista USR-PLUS a fost stabilită în urma unor alegeri în interiorul partidei. ”Totul se va închide în momentul în care vom ajunge la guvernare. Urmează ultima etapă, și anume, alegerile parlamentare. Desemnarea candidaților nu se face ca la celelalte partide, unde un președinte de filiala își pune cu mâna candidații, ci sunt alegeri democratice în interiorul partidelor. Se dă un punctaj și așa se ajunge la alcătuirea listei”, a declarat Cristian Moș, ales consilier județean. Raul Olajos spune că pentru proiecte locale, e nevoie de susținere la nivel central. ”Procesul nostru de reformare la nivel județean are nevoie și de o ancoră la nivel național”, a spus Olajos, și el consilier județean ales.

La Senat, filiala Timiș USR-PLUS îi propune pe Raoul Trifan, Dan Reștnec, Diana Amza, Mircea Vancia. Raoul Trifan a candidat și pe listele pentru Consiliul Județean Timiș, pe poziția 10. Între timp, Trifan spune că s-a retras și apariția pe ambele liste nu se explică printr-o ”foame” de funcții, ci pentru că nu se aștepta să intre în CJ Timiș. ”Când mi-am lansat candidatura nu mă gândeam că voi fi consilier județean. Eram pe locul 10, nimeni nu-mi dădea nicio șansa. M-am și retras de pe lista de consilieri județeni și am lăsat următorul coleg să intre”, a spus Trifan, întrebat despre explicația pentru candidatura pe ambele liste.

Lista pentru Camera Deputaților e deschisă de Cătălin Drulă. Întrebat despre scandalurile destul de mari din partid, chiar dacă nu neapărat din filiala Timiș, Drulă spune că așa e normal unde deciziile se iau democratic, cu toată că la București este evident că Dan Barna trage ”intens” sfori. ”Nu este o unitate militară să nu iasă niciodată nimic. Da, poate s elasă impresia de ceartă, dar nu vreau să fim un partid ca PNL, unde sunt multe nemulțumiri față de Ludovic Orban, dar nu spune nimeni nimic pentru că poate prinde ceva în altă parte. Democrația nu e cu liniște, e cu zgomot”, spune Drulă despre partidul cu care, teoretic, partidul său va face alianță.

Pe celelalte poziții se mai regăsesc Cătălin Toda, Nicu Fălcoi, Kinga Târlea, Zoltan Nemeth, Oana Chirilă, Cătălina Jahn, Andrei Cican, Alexandru Pupșa și Zinel Cristian Constantinescu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ